Tänä vuonna innostuin leipomaan myös lahjaksi taatelikakkuja. Blogistani löytyy jo yksi suklainen taatelikakku, mutta tänä vuonna olen tehnyt kakun Teresa Välimäen ja Johanna Lindholmin Hyvää joulua- ruokakirjan ohjeella.
Vielä ehtii pyöräyttää taatelikakun joulupyhiksi!
Taateli-piimäkakku
200 g voita
6 dl vehnäjauhoja
2 dl fariini- tai muscavadosokeria
2 tl ruokasoodaa
1 tl neilikkaa
1 tl kanelia
1 tl inkivääriä
1 tl kardemummaa
100 g kuivattuja taateleita hienonnettuna
3 dl piimää
2 dl vaaleaa siirappia
Vuokaan :
voita ja korppujauhoja
Valmistus:
Kuumenna uuni 175 asteeseen.
Sulata voi ja jäähdytä. Sekoita kuivat aineet ja silputut taatelit. Lisää piimä ja siirappi sekä valuta lopuksi sulatettu voi. Sekoita kaikki ainekset nopeasti, jotta ei synny sitkoa.
Voitele ja jauhota vuoka. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alimmalla tasolla noin tunti. Peitä kakku folilla, jos pinta tummuu liikaa.
Jäähdytä ja kumoa lautaselle.
Koristele halutessasi tomusokerilla.
Taatelikakku säilyy jääkaapissa pitkään. Se on myös kiva ruokalahja.
Resepti: Välimäki ja Lindholm, Hyvää joulua
Täällä yksi taatelikakkufani! 😀