Meksikolainen härkispiirakka

Meksikolainen härkispiirakka
Meksikolainen härkispiirakka

KAUPALLISESSA YHTEISTYÖSSÄ K-SUPERMARKET LAAJASALON KANSSA

Joulun pyhät ovat onnellisesti takana. Paljon herkuttelua, mutta myös sen vastapainoksi juoksulenkkejä pitkin Laajasalon kauniita rantoja ja polkuja. Lunta ei nyt jouluksi etelään saatu, mutta sää on ollut mitä parhain lenkkeilyyn.

Nyt on aika sitten suunnata ajatukset kohti uuden vuoden juhlia. Meillä on ollut joskus aikaisemmin vähän vastaavanlaista piirakkaa uuden vuoden aattona jauhelihaversiona, mutta tänä vuonna teen piirakan härkiksestä.

Meksikolainen härkispiirakka
Meksikolainen härkispiirakka

Härkis sopii mainiosti piirakan mausteiseen makumaailmaan. Mielestäni jopa pikkaisen paremmin kuin jauheliha. Taivaallisen säväykseen piirakkaan antaa tumma chilisuklaa. Piirakan tekoon ei siis kannata ryhtyä missään nimessä ilman suklaata!

Peppadorosalaatti
Peppadorosalaatti

Seuraksi sopii salaatti, esimerkiksi mukavan tulisilla peppadoroilla höystetty salaatti.

Kaikki reseptin raaka-aineet löytyvät K-Supermarket Laajasalosta!

Meksikolainen härkispiirakka

Pohja:

1 ½ dl täysjyvävehnäjauhoja
1 ½ dl ruisjauhoja
125 g kylmää voita
ripaus suolaa
3 rkl kylmää vettä

Täyte:

rypsi- tai oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä
1 pieni sipuli
350- 400 g härkistä (2 pkt / 500 g ) Tee lopusta maistuva härkis-pinaattimunakas!
1 pieni punainen paprika
1 dl maissia
1 prk ( 230 g) Santa Maria tacosaucea ( tulisuus maun mukaan, tässä medium)
1 tl juustokuminaa
1 tl paprikamaustetta
50 g chili-suklaata

2 kananmunaa
1 ( 200g ) ranskankerma
100 g juustoraastetta, esim. cheddaria
suolaa ja mustapippuria myllystä

Päälle: korianteria ja nachoja

Lisäksi salaattia ja nachoja

Valmistus:

Nypi jauhot, suola ja voi murumaiseksi seokseksi. Lisää joukkon kylmä vesi ja sekoita taikina nopeasti taikinaksi. Älä vaivaa. Kääri taikinapallo kelmuun ja sen vetäytyä jääkaapissa puolisen tuntia.

Valmista täyte. Kuori ja hienonna sipulit. Leikkaa paprika pieniksi paloiksi. Valuta maissi.

Kuumenna pannu ja kaada pannulle öljyä. Kuullota ensin sipuleita ja lisää sitten paprikat ja sen jälkeen härkis. Paista sekoitellen. Lisää tacokastike, valutettu maissi, paprikamauste ja juustokumina. Anna kypsyä sekoitellen kymmenen minuuttia. Lisää lopuksi paloiteltu suklaa ja jatka sen aikaa paistamista miedolla lämmöllä, että suklaa sulaa.

Riko munat kulhoon ja sekoita ranskankerman ja raastetun juuston kera. Mausta suolalla ja pippurilla.

Kuumenna uuni 200 asteeseen.

Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Painele kevyesti haarukalla reikiä pintaa. Esipaista 10 minuuttia. Levitä härksiseos taikinapohjan päälle. Levitä sitten muna-juusto-ranskankermaseos päälle.

Jatka paistamista 200 asteessa n. 20 -25 min- Suojaa pinta foliolla, jos tummuu liikaa.

Tarjoa lämpimänä. Ripottele pinnalle korianteria ja nachoja.

Peppadorosalaatti

200 g salaattisekoitusta
1 prk peppadoroja
1 rs ( 150 g) kirsikkatomaatteja huuhdeltuna ja puolitettuna
oliiviöljyä
suolaa ja mustapippuria

Valmistus:

Yhdistä kaikki ainekset kulhossa.

Saatat tykätä myös

2 kommenttia artikkeliin ”Meksikolainen härkispiirakka

  1. Härkikselle suo mielellään kunniatehtäväksi avata suomen 100 v juhlavuosi alkaneeksi 🙂

    1. Kyllä, härkis on yksi mahtava suomalainen innovaatio kasvisproteiiniruokarintamalla! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *