Taateli-suklaakakku

Taatelikakku
Taateli-suklaakakku

Minussa taitaa sittenkin asua pieni leipuri. Olen aina sanonut olevani enemmän ruokaihminen, mutta joulun lähetyessä huomaan leipovani kaikenlaista. Piparkakkuja olen tehnyt jo muutaman kerran, sämpylöitä paistuu uunissa, piparkakun makuisia muffinseja, joulutorttuja, lantturieskoja, taatelia olen testannut muffinseissa, kekseissä ja nyt tein tämän ihanan kuivakakun.

Sain superhelpon ja hyvän reseptin äidiltäni, jota hieman muokkasin. Keitin taatelit veden sijasta itsepuristetussa appelsiinimehussa ja lisäksi hienonsin kakkuun tummaasuklaata. Suklaan voi jättää poiskin, jos haluat maistaa kakussa vain taatelin maun. Minun mielestä taas taateli ja suklaa ovat kuitenkin taivaallisen hyvää yhdessä, joten suosittelen.

Taateli-suklaakakku
Taateli-suklaakakku

Valmiin taateli-suklaakakun kannattaa antaa vetäytyä folioon paketoituna jääkaapissa muutama päivä, niin maut tiivistyvät. Sitten nautitaan kahvin tai teen kera kynttilän valossa tonttujen kurkkiessa… Taustalla näkyy vanhemman tyttäreni huovuttama ihana tonttu ja nuorempi tytär teki kauniin kynttilätuikun.

Ihanaa joulun odotusta!

Taateli-suklaakakku ( noin 25 palaa)

250 g kivettömiä taateleita
2 dl puristettua appelsiinimehua tai vettä
1 dl sokeria
200 g voita
2 munaa
1 dl kermaviiliä
1 tl vaniljajauhetta
1 tl leivinjauhetta
2 tl soodaa
4 dl vehnäjauhoja
100 g suklaata veitsellä pieneksi hienonnettuna

Valmistus:

Leikkaa taatelit pieniksi paloiksi ja keitä ne hiljalleen nesteessä pehmeiksi. Lisää sokeri. Sekoita voi vähän jäähtyneeseen seokseen. Sitten kananmunat. Sekoita toisessa kulhossa jauhot, suklaarouhe, vanilja, sooda ja leivinjauhe. Lisää loput aineet vähitellen. Sekoita nopeasti.

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan 2,5 litran vuokaa. Paista 175 asteessa noin tunti, suojaa lopussa leivinpaperilla, jos pinta alkaa liikaa tummumaan.

Saatat tykätä myös

4 kommenttia artikkeliin ”Taateli-suklaakakku

  1. Voi että, moon niin ylypiä susta, kun oot nuan kova leipomahan siällä 🙂 Taatelikakku on aina ollut mun ehdoton suosikki jouluisin ja nytpä lähden kauppaan ja ostankin taas taateleitakin samalla. Kaunis kakku ja suloinen tonttu <3

  2. Pohjalainen suuri riemuko se siellä ihan räiskähti leipomuksistani? 🙂 Tämä oli kyllä hyvä taatelikakun ohje, kiitos vielä.

  3. Mutta milloin se suklaa lisätään? Puuttuu ohjeesta.
    Sekoittamisen suklaamurut kuiviin aineisiin, jolloin se ei ehkä sulaisi kokonaan
    vaan murua jäisi vähän suussa sulateltavaksi.
    Salli

    1. Kappas, ohjeesta on tosiaan jäänyt pois suklaan lisääminen. Suklaarouhe laitetaan siis kuivien aineiden mukana, kuten arvelitkin. Kiitos palautteestasi, ohje on nyt korjattu. Herkullisia kakkuhetkiä! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *