Nämä superherkulliset munakoisotapakset ovat melkein kaksikymmentä vuotta vanhasta Glorian uusi ruokakirjasta, joka tuli aikoinaan Glorian lukijalahjana. Kirjassa on julkisuudesta tunnettujen henkilöiden suosikkireseptejä.
Munakoisotapakset ovat yksi kirjailija Raija Orasen lempiruoka, joihin hän oli saanut ohjeen Espanjassa asuvilta ystäviltään. Raijan munakoisotapaksiin on moni rakastunut ja näitä on annettu kuulemma myös usein lahjaksi. Minäkin ihastuin näihin aikoja sitten – ja melkein kahdenkymmenen vuoden ensikokeilun jälkeen nämä ovat edelleen yhtä hurmaavia!
Kestosuosikkikamaa!
Munakoisotapakset
1 munakoiso
suolaa
oliiviöljyä ja voita
1-2 valkosipulinkynttä
mustapippuria
liemi:
½ dl sitruunan mehua
½ dl vettä
Valmistus:
Leikkaa munakoisot puolen sentin viipaleiksi. Ripottele suolaa pintaan ja itketä puoli tuntia. Pyyhi neste talouspaperilla pois pinnasta.
Paista viipaleet pannulla voissa ja öljyssä molemmin puolin. Lado munakoisoviipaleet purkkiin kerroksittain hienonnetun valkosipulin ja mustapippurin kera.
Sekoita sitruunamehusta ja vedestä liemi. Kaada liemi munakoisoviipaleiden päälle, niin että koisot peittyvät. Valmista lientä lisää, jos se ei riitä. Suhde puolet ja puolet.
Anna maustua jääkaapissa vähintään kolme tuntia tai mielellään yön yli.
Ripauta hieman sormisuolaa pintaan. Tarjoa hyvän leivän kera tai yhtenä tapaspöydän herkkuna. Ihania myös buffalomozzarellan kera.
Resepti: Raija Oranen
Mulla taitaa olla samainen kirja/ohje ja olen tehnyt monesti ja ihastunut ikihyviksi 🙂
Sama suosikki. Onhan tätä herkkua syöty usein teilläkin! <3
Munakoisotyyppi tykkää <3
Ihana ohje, kiitos. Taidan tehdä tätä heti tänään.
Tätä herkkua pitäisi olla aina kaapissa, kannattaa kokeilla. 🙂