Porkkana-kookoskeitto

Porkkana-kookoskeitto

Kotimaisia porkkanoita tulee jälleen kannettua usein kaupasta kotiin. Kesävihanneksissa pakkaa olla vaan sellainen ongelma, että niiden maku on niin hyvä, etten ehdi valmistaa niistä mitään, kun rouskutan melkein kaiken tuoreena!

Porkkana-kookoskeitto

Ehkä nyt olen sitten puputtanut tuoreita porkkanoita tarpeeksi, kun innoistuin välillä keittämään yhden tälläisen ihanan aurinkoisen sopan. Kesäporkkanat saivat seurakseen vietteleviä aasian mausteita ja lopuksi nostelin joukkoon vielä katkarapuja. Nam!

Ei ole tänä vuonna hellekesä, mutta tämä keitto lämmittää!

Porkkana-kookoskeitto ( 3-4 annosta)

tilkka öljyä
2 kesäsipulia kuorittuna ja hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä kuorittuna ja hienonnettuna
2 cm inkivääriä kuorittuna ja hienonnettuna
500-600 g porkkanoita kuorittuna ja kolikkoina
1 tl kurkumaa
1 tl curryä
½ tl chilijauhetta
noin 5 dl kuumaa kanalientä
2 dl kookosmaitoa tai -kermaa
½ limetin mehu
tuoretta korianteria
suolaa ja mustapippuria

(pakastepussillinen (180g) sulatettuja katkarapuja)

Valmistus:

Kuumenna tilkka öljyä. Kuullota ensin valkosipulit, inkivääri ja kesäsipulit. Lisää sitten porkkanakolikot. Sekoittele mausteet joukkoon ja kaada kanaliemi päälle.

Anna keiton kiehua hiljalleen noin 20 minuuttia, kunnes porkkanat ovat pehmeitä. Soseuta sauvasekoittimella. Lisää kookosmaito ja limetin mehu. Kuumenna ja lisää suolaa ja pippuria maun mukaan.

Silppua päälle tuoretta korianteria.

Tarjoa sellaisenaan tai höystä keitto esimerkiksi katkaravuilla.

Saatat tykätä myös

2 kommenttia artikkeliin ”Porkkana-kookoskeitto

  1. Tänään ei paistanut aurinko taivaalta, mutta täällähän se paistaa sun lautaselta 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *