Rapsakka katkarapu-nuudelisalaatti & maapähkinäkastike

Katkarapu-nuudelisalaatti & maapähkinäkastike

KAUPALLISESSA YHTEISTYÖSSÄ: K-SUPERMARKET LAAJASALO

Kesän kasvissadosta, katkaravuista ja nuudeleista valmistuu ihanan rapsakka ja värikäs kesäsalaatti. Kasvisten kotimaisuusaste on nyt todella hyvä : varsiparsakaali, paprika, kesäsipuli, porkkanat ja yrtit ovat kaikki suomalaista satoa!

Katkarapu-nuudelisalaatti & maapähkinäkastike

Kesäkasvikset kuullotetaan hyvin nopeasti pannulla, ettei niiden rapsakkuus kärsi. Tuoreita kasviksia on ihana rouskuttaa nuudelin, katkarapujen ja maapähkinäkastikkeen kera. Katkararavut voi halutessaan vaihtaa paistettuun/grillattuun broileriin, nyhtökauraan (lime-inkivääriä) tai tofuun.

Katkarapu-nuudelisalaatti & maapähkinäkastike

Rapsakka katkarapu-nuudelisalaatti sopii lounaaksi, rentoihin illanistujaisiin, noutopöytään tai retkievääksi.

Kaikki reseptin raaka-aineet löytyvät K-Supermarket Laajasalosta!

Katkarapu-nuudelisalaatti & maapähkinäkastike

1 pkt (200g) munanuudelia

rypsiöljyä
2 valkosipulinkynttä kuorittuna ja hienonnettuna
2 cm inkivääriä kuorittuna ja hienonnettuna
150 g varsiparsakaalia
2 varhaisporkkanaa
2 kesäsipulin vartta
1 punainen paprika
kourallinen tuoretta korianteria
1 pss180 g Pirkka isoja katkarapuja sulatettuna, hyvin valutettuna
1dl maapähkinöitä
½ punainen chili siemenet poistettuna ja hienonnettuna

maapähkinäkastike:
2 tl (Urtekram) makeuttamatonta maapähkinävoita
1- 2 tl sriracha chilikastiketta
3 rkl soijaa
2 tl seesamiöljyä
½ limetin mehu
2 rkl kiehuvaa vettä

Valmistus:

Sekoita kastikkeen ainekset kulhossa.

Keitä seuraavaksi munanuudeli pakkauksen ohjeen mukaan kypsäksi. Sekoita valutetun nuudelin joukkoon tilkka öljyä.

Huuhtele kasvikset ja kuori porkkanat. Leikkaa paprika ohuiksi suikaleiksi. Hienonna kesäsipulin varret. Hienonna varsiparsakaalista kukaton varsi. Vedä kuorimaveitsellä porkkanasta ohuita suikaleita.

Kuumenna pannulla tilkka öljyä. Kuullota minuutti valkosipulia ja inkivääriä. Lisää sitten paprikasuikaleet ja minuutin kuluttua varsiparsakaali ( hienonnettu varsi ja kukat) ja porkkanat. Jatka minuutti kuullotusta. Lisää lopuksi sipulinvarret. Sekoittele vielä puoli minuuttia ja nosta pois liedeltä.

Paahda maapähkinät kuumalla pannulla.

Sekoita nuudelit, kevyesti wokatut kasvikset, hienonnettu chili, maapähkinäkastike, katkaravut ja korianteri salaatiksi. Tarjoa salaattilautaselta tai pakkaa lasipurkkiin ja ota evääksi.

Saatat tykätä myös

2 kommenttia artikkeliin ”Rapsakka katkarapu-nuudelisalaatti & maapähkinäkastike

  1. Ai, olet taas pyöräyttänyt ”kakkalappu”herkkua 😀 On se ihanaa tosiaankin, saada taas herkutella kotimaisilla tuoreilla kasviksilla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *