Kasviksiin päteen vähän sama kuin vaikkapa piirakkaan, ne voi täyttää aika luovasti myös jääkaapin tilanteen mukaan. Ja jos kasvistenkin suhteen on vähän sitä sun tätä tilanne, niin sekään ei haittaa mitään, vaan on ehkä jopa parempi! Tämä ruoka syntyi siis tähteistä, mutta on mitä herkullisinta!
Täytetyt kasvikset (kahdelle)
1 munakoiso
½ kesäkurpitsa
1 suippopaprika
tonnikalatäyte:
rypsiöljyä
1 sipuli hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 lehtisellerin varsi kuutioituna
kesäkurpitsan ja munakoison sisusta
½ tl sokeria
1 tl paprikajauhetta
1 tl timjamia
1 rkl kapriksia
1 prk tonnikalaa
1 pieni prk tai puolikas tomaattitonnikalaa
½ punainen chili hienonnettuna
50 g tuorejuustoa
2 rkl sitruunanmehua
suolaa ja mustapippuria
2 dl raastettua juustoraastetta , esim cheddar
Lopuksi päälle:
tuoretta korianteria tmv mieleistä yrttiä ja paahdettuja cashewpähkinöitä veitsellä rouhittuna
Valmistus:
1. Halkaise kasvikset. Koverra kesäkurpitsasta ja munakoisosta vähän sisusta pois ja ota se sivuun. Ota paprikasta siemenet pois.
2. Kuumenna uuni 225. Laita kasvikset leivinpaperilla vuoratulle pellille ja ripottele suolaa pintaa. Pirskota päälle rypsiöljyä. Esikypsennä kasviksia noin 15 minuuttia.
3. Kuumenna pannulla tilkka öljyä ja kuullota ensin sipulit. Lisää lehtiselleri ja jatka kuullotamista hetki lisää. Lisää mausteet, kasvisten malto ja kaprikset. Jatka kypsentelyä miedolla lämmöllä, jotta kasvikset pehmevät lisää.
4. Lisää joukkoon tonnikala, chili, sitruunanmehu ja tuorejuusto. Sekoita. Maista ja tarkista suola & pippuri.
5. Täytä esikypsennetyt kasvikset tonnikalatäytteellä ja ripottele pintaan cheddaria.
6. Laske uunin lämpö 200 asteeseen ja jatka kypsentämistä noin 25-30 minuuttia.
7. Viimeistele tuoreilla yrteillä ja paahdetuilla cashewpähkinöillä.
8. Nauti tuoreen leivän kera.