Huomasin, että blogissa ei ole reseptiä ihan simppelistä perustomaattikeitosta. Useita muita versioita kyllä löytyy esimerkiksi blogin kolmantena reseptinä valmistunut Tomaatti-vuohejuustokeitto tai Fenkoli-tomaattikeitto & harissa-kikherneet.
Tässä nyt ihanan simppeli ja herkullinen arki-tomaattikeitto piristämään talvista ja kiireistä joulukuuta! Se valmistuu ihan purkkitomattimurskasta, mutta mukana myös mm. paprikaa ja varsiselleriä. Mukavaa viikkoa!
Tomaattikeitto
rypsiöljyä
3 valkosipulinkynttä kuorittuna ja hienonnettuna
1 sipuli kuorittuna ja hienonnettuna
1 sellerin varsi viipaloituna
1 tl sokeria
1 paprika kuutioina
1 tl timjamia
ripaus chiliä
2 purkkia tomaattimurskaa
2 dl vettä
1 rkl kana- tai kasvisfondia
1 rkl soijaa
2 dl ruokakermaa
Valmistus:
1. Kuumenna öljy ja kuullota sipulit, selleri ja paprika. Lisää mausteet ja sokeri.
2. Lisää tomaattimurska, vesi ja fondi. Keitä sen aikaa kunnes vihannekset ovat pehmeitä, noin 20 minuuttia.
3. Lisää kerma ja soija. Aja sauvasekoittimella sileäksi.
4. Tarjoa tomaattikeitto paahdettujen siemenien, basilikan, oliiviöljyn ja hyvä leivän kera.
Resepti on julkaistu aikaisemmin Bistroemon Instagramissa ja löydettävissä edelleen sieltäkin.