Kana-halloumisalaatti tuo raikkaan tuulahduksen Välimereltä. Tämä salaatti on helppo ja nopea valmistaa silloin, kun alkaa hiukomaan. Ohuiden kanafileiden marinointiin ei kulu kuin tovi ja paistaminen käy vielä vikkelämpää. Kasviksille riittää pesu ja paloittelu.
Mausteeksi tuoreita yrttejä ja lisäksi salaatti saa upean säväyksen hapokkaasta ja vähän kirpeästä sumakista. Sumakki on monikäyttöinen mauste Lähi-idästä. Se sopii salaatien lisäksi maustamaan vaikka kalaa, lihaa, munakasta ym..Sumakkia löytää parhaiten lähi-idän elintarvikkeita myyvistä kaupoista tai mauste- ja herkkukaupoista. Oman maustepussini olen ostanut Hakaniemen hallista Parhialalta.
Ihanaa ja herkullista salaattipäivää!
Välimeren kana-halloumisalaatti
500- 600 g ohuita kanan fileitä
Marinadi:
3 rkl öljyä
1 rkl sitruunan mehua
1 tl hunajaa
1 tl kuivattua oreganoa
1 tl kuivattua persiljaa
1 tl chiliä
1 tl jauhettua juustokuminaa
suolaa
pippuria
200 g halloumia
1 pussi jäävuorisalaattia
2 punaista suippopaprikaa
1 kurkku
1 rasia pieniä tomaatteja
2 kourallista minttua
2 kourallista lehtipersiljaa
oliiviöljyä
1 rkl sitruunanmehua
noin 1 tl sumakkia
Paistamiseen: öljyä ja voita
Valmistus:
Sekoita kulhossa kanan marinadiainekset suolaa ja pippuria lukuunottamatta. Hiero marinadi hyvin fileisiin ja laita pussiin maustumaan vähintään puoleksi tunniksi.
Valmista salaatti. Revi jäävuorisalaatti pieneksi. Poista paprikoista kanta ja siemenet. Paloittele kaikki kasvikset suupaloiksi. Yhdistä ainekset kulhossa. Valuta päälle oliiviöljyä ja sitruunan mehua. Sirottele jo pikkaisen sekaan myös sumakkia.
Paista kanat oliiviöljyssä ja voissa pannulla kypsiksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
Paista viipaloitu halloumi oliiviöljyssä.
Lisää halloumi ja kanat salaattiin.
Lisää yrtit ja sumakkia. Pirskauta vielä pikkaisen oliiviöljyä.
Nauti hyvän leivän kera.
Hyvältä kuulostaa! Tykkään salaateista, joissa on lämmintä juustoa joukossa, kun se antaa niin mukavan täyteläisyyden 🙂 Onkohan mitään maustetta, millä voisi korvata sumakkia, jos sitä ei ole?
Tämä salaatti on varmasti maistuvaa myös ilman sumakkia, koska makua antavat myös yrtit ja sitruunanmehu. 🙂