Pari ylijäämä perunaa jääkaapissa… Mitähän tekisi? Yksi mainio vaihtoehto on tehdä tähdeperunoista Tortilla de patatas eli espanjalainen perunamunakas, joka sopii niin lounaaksi kuin tapaspalaksi. Tein hieman tulisen version, koska chili sopii siihen tosi kivasti. Samoin myös valkosipuli. Lisäksi ripautin taas mausteeksi savupaprikaa.
Serranokinkun siivut antavat mukavan makoisan lisän munakkaaseen. Päälle voi myös lisäksi silputa yrttejä.
Yksinkertaista ja hyvää!
Tortilla de patatas & serranoa
oliiviöljyä
4 kananmunaa
4 rkl maitoa
2-3 valmiiksi keitettyä perunaa
4 pientä valkosipulinkynttä
½ punainen chili
(1 tl savustettua paprikajauhetta)
1 rkl sitruunan mehua
suolaa ja mustapippuria
4-5 siivua serranokinkkua
Riko kananmunat kulhoon, lisää maito, suolaa ja pippuria. Sekoita kevyesti munien rakenne rikki.
Kuori valkosipuli ja hienonna se sekä chili. Pilko peruna paloiksi.
Kaada pannulle oliiviöljyä. Kuumenna ja lisää valkosipulinkynnet ja chili. Kuullota hetki ja lisää perunanpalat. Jatka kuullottamista muutama minuutti, että perunat vähän saavat väriä. Mausta.
Kaada munakasmassa päälle ja jatka paistamista miedolla lämmöllä, niin kauan kunnes munakas on hyytynyt.
Puristä päälle vähän sitruunan mehua ja lisää kinkkusiivut päälle.
Leikkaa paloiksi ja tarjoa.
Näinpä, parista ”perunanjämästä” voi inspiroida ja loihtia näin kauniin ”ruusukkeisen” tarjottavan 🙂