Tuomaan Markkinoiden joulutunnelmaa

Senaatintori
Senaatintori

Lähdin katselemaan Tuomaan Markkinoiden joulutunnelmaa. Olen aika uskollinen vuosittainen kävijä markkinoilla, paitsi viime vuonna tapahtuma jäi kiireiden vuoksi väliin. Tuomaan Markkinat on jo neljättä vuotta Senaaatintorilla. Moni haikailee, kuten minäkin Espan puiston tunnelmaa, mutta on sitä joulutunnelmaa Senaatintorillakin.

HillotOmpputonttu

Hillot

Sagalagakortteja

Viikonloppuna torilla oli ollut hulinaa, mutta näin alkuviikosta meininki oli varsin rauhallista. Jouluisista kojuista löytyy muun muassa herkkuja, kynttilöitä ja käsitöitä. Ruokapihalla on ravintoloita ja kahviloita, joissa on makkaraa, keittoa, glögiä ja myös vegaanisia herkkuja.

vege

Nappasin Harjun makkaratehtaan kojusta vitosella sinappi-bratwurstin, joka on valittu tänä vuonna vuoden parhaaksi raakamakkaraksi. Makkaran lisukkeena oli smetanassa haudutettua hapankaalia. Päälle join mukillisen kuumaa omenaglögiä. Lämmittävä setti tuulisella torilla! Harjulla oli torilla myynnissä myös supersuosittua tulista omena-habanerokastiketta, jota muuten on saatavissa vain Döner Kalliosta.

Harju2

Harju

Harju3

Pienen lounaan jälkeen olikin mukavampi jatkaa torilla kiertelyä. Hunajatarjonta on torilla kohtuu monipuolista. Minä olen aika monena vuonna ostanut Hunaja-Aapolta hillahunajaa, joka syntyy Lapin hillasoilla. Upea arominen hillahunaja on oikeaa suomalaista huippuhunajaa.

Hunaja-aappo

Hunaja-aappo.hunajaa

Hillopurnukoita on monenlaista, samoin makeisia, kalatuotteita, leipiä ja piparkakkutaideteoksia. Olen aika usein poikennut piparkakkukauppiaalla, jolla on huima määrä monenkokoista piparkakkutaloa, -kuusta ja -koristetta. Pipariset koristeet syntyvät pariskunnan yhteistyöllä ja valmistelut alkavat lokakuussa. He ovat olleet markkinoilla mukana jo 17 vuotta.

Piparkakkutalot

Keskellä toria pyörii kaunis vanha Hollannista tuotu karuselli. Tuulisesta ja viileästä päivästä huolimatta kyytiin riitti väkeä. Karuselli on maksuton. Minä jatkoin matkaa eteenpäin, mutta ajattelin kyllä käydä torilla toisenkin kerran tällä viikolla.

Vanhan ajan karuselli
Vanhan ajan karuselli

Menkää ihmeessä tekin syömään, ostoksille ja nauttimaan joulutunnelmasta Tuomaan Markkinoille!

 

4 thoughts on “Tuomaan Markkinoiden joulutunnelmaa

  1. Hieno juttu! Varmaan tunnelmaa nostattaa vielä vihkikirkko takana:-) Kyllä niissä on lämmin joulutunnelma ja paljon hyviä lahjaideoitakin. Harmi, että mulla taitaa jäädä Tuomaan Markkinat tänä vuonna käymättä.

    1. Tuomaan Markkinat oli kyllä kivasti uudistunut ja monenlaista hyvää oli tarjolla.:-)

  2. Miten ihanaa joulutunnelmaa tässä jutussa! Kyllä nyt on jo aika vaihtaa työkiireet joulunajan hilpeämpiin hulinoihin ja niihin salaperäisiin pimeitten iltojen hiljaisiin hipsutteluihin, mitä lienevätkin… Kohta nähdään!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *