Meidän perheen nonnapuuro eli vispipuuro

Nonnapuuro
Nonnapuuro

Vispipuuroa tehdään meidän perheessä aika usein, mutta puuro ei kulje meillä vispipuuron nimellä. Ainakin esikoistyttöni korjaa nimen välittömästi, jos puhun vispipuurosta, ” ei se ole äiti mikään vispipuuro, vaan nonnapuuro! ”

Äitini teki vispipuuroa tytölle ensimmäisen kerran, kun hän oli 2-vuotias. Siitä tuli sitten samaa tietä rakastettu puurosuosikki, joka sai nimekseen nonnapuuro. Hyvä, että pakastimesta löytyy paljon puolukoita. Osa äidiltä saatuja ja osan olen itse poiminut. Kaikki kuluvat talven aikana, aika paljon puolukoita menee nonnapuuroon.

Tämän puuron keitin vadelmista ja puolukoista. Vadelmat antavat makeutta ja tekevät puurosta vielä herkullisemman.

Nonnapuuro eli vispipuuro

1 l vettä
1 ½ dl -2 dl puolukkasurvosta
2 dl vadelmia
1,5 dl sokeria
2 dl mannasuurimoita ( käytin Riihikosken vehnämyllyn luomu mannasuurimoita)

Kuumenna vesi ja lisää marjat ja sokeri. Lisää mannasuurimot koko ajan sekoittaen.

Hauduta puuroa välillä sekoittaen 20 minuutin ajan. ( Keittoajat vaihtelevat suurimoiden suhteen, joten katso pakkauksen ohjeen mukaan)

Jäähdytä ja vatkaa kuohkeaksi.

Tarjoa maidon kanssa. Maidon saa kaataa puuron joukkoon.

Saatat tykätä myös

2 kommenttia artikkeliin ”Meidän perheen nonnapuuro eli vispipuuro

  1. Kyllä oli esikoiskananpoikatytön kanssa aikamoinen menestystarina tämä puolukkavispipuuro ja lisänä minun leipomat porkkanasämpylät, eli pämpylät 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *