Tein viikon alkajaisiksi ihanan vihersosekeiton, joka piristää harmaan sadepäivän keskellä. Keitossa on muun muassa lehtiselleriä, kesäkurpitsaa, herneitä, basilikaa ja minttua.
Vihersosekeiton seuralaisena tarjotut paahdetut kurpitsansiemenet jatkavat samaa vihreää linjaa. Paahdetuissa kurpitsansiemenissä on erittäin makoisat mausteet ja niitä tekee mieli napostella myös sellaisenaan.
Vihersosekeitto
1 valkosipulinkynsi
1 salottisipuli
2 pientä perunaa ( esim. rosamundaa)
3 lehtisellerinvartta
puolikas kesäkurpitsa
2 pussia ( 400 g) herneitä
1 l kasvislientä
3 rkl sitruunan mehua
1 kourallinen minttua
1 kourallinen basilikaa
Paahdetut kurpitsansiemenet
1 dl kurpitsansiemeniä
1 tl paprikajauhetta
½ tl chilijauhetta
½ tl sokeria
½ tl kanelia
½ rkl oliiviöljyä
Valmistus:
Paahda ensin siemenet. Laita kaikki samaan aikaan pannulle ja paahda siemiä keskikovalla lämmöllä viitisen minuuttia.
Tee keitto. Kuumenna kasvisliemi. Kuori sipulit ja perunat. Hienonna sipulit. Leikkaa kesäkurpitsat ja lehtisellerit kuutioiksi.
Kuullota sipuleita oliiviöljyn tilkassa pannulla. Lisää kuuma kasvisliemi, perunat, kesäkurpitsat ja lehtisellerivarret sekä sitruunan mehu. Keitä noin 20 minuuttia, lisää vielä jäiset herneet ja keitä vielä viitisen minuuttia. Lisää yrtit ja soseuta.
Tarjoa keitto paahdettujen kurpitsansiemenien kera.
(Paahdettujen kurpitsansiemenien ohje on Marc Aulenin kirjasta Sopat)
Voimakeitot ovat aina tervetulleita ja varsinkin tällaisinakin aikoina taistelussa sitkeitä pöpöarmeijoita vastaan 🙂
Sitä mokomaa sitkeää pöpöläistä tässä vähän yritetään samalla kaataa..;-)