En edes juo viskiä, mutta miten juoma voikin tuoda mielettömän upean aromin täyteläiseen cheddariin! Viime jouluna ihastuin ja napostelin tätä juustoa paketillisen. Nyt tuli tehtyä aamutuimaan viskicheddarista superherkullinen piirakka! Eikä pienet chedukkakuutiot olleet yhtään huono loppusilaus!
Tämä sopii mainiosti sekä viikonlopun isänpäivän että pikkujoulun tarjoiluihin!
Viskicheddar-kylmäsavulohipiirakka
Pohja:
100 g voita
3 dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa
1 kananmuna
3 rkl kylmää vettä
Täyte:
rypsiöljyä
2 valkosipulinkynttä hienonnetuna
purjon valkoinen osa hienonnettuna
puolikas paprika kuutioina
150 g kylmäsavulohta siivuina
2 kpl kananmunia
2 dl ruokakermaa
1 rkl sitruunanmehua
100 g Jukolan juusto viski-cheddaria (tuote saatu)
suolaa ja pippuria
Valmistus:
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
2. Nypi voi, jauhot ja suola hyvin sekaisin. Lisää kananmuna ja vesi sekä vaivaa nopeasti taikinaksi. Kääri taikina kelmuun ja laita lepäämään puoleksi tunniksi jääkaappiin.
3. Kauli kahden leivinpaperin välissä tai levitä taikina käsin voidellun piirakkavuoan pohjalle. Laita päälle leivinpaperi ja kippaa päälle painoksi kuivia herneitä. Esipaista pohjaa 200 asteisessa uunissa 10 minuuttia. Ota leivinpaperi ja herneet pois.
4. Kaada pannulle tilkka öljyä ja kuullota purjo, valkosipuli ja paprika. Mausta suolalla ja pippurilla. Levitä kasvikset ja kylmäsavulohi esipaistetun piirakan pohjalle.
5. Sekoita kulhossa munat, kerma, sitruunanmehu, juustoraaste, suola ja pippuri. Kaada seos vuokaan.
6. Paista 200 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
7. Viimeistele viskicheddar kuutioilla ja versoilla.
Resepti on julkaistu aikaisemmin Bistroemon Instagramissa ja löydettävissä edelleen sieltäkin.