Aasialaisittain maustettu al dente kypsyinen parsakaali on mun yksi kestosuosikki vuodesta toiseen. Maistoin tähän tapaan parsakaalia ensimmäisen kerran joskus kymmenen vuotta sitten japanilaisessa Raku Ya -ravintolassa Etelärannassa ja siitä asti sitä on ollut myös meillä tasaisin väliajoin. Soija-seesamikastikkeella marinoitu parsakaali maistuu monien eri ruokien lisukkeena, ei tarvitse olla välttämättä edes mitään aasialaista kaveriksi tai joskus ne menevät itselläni ihan vain napostellessa.
Huippuhyvää vaikka sellaisenaan pienellä majoneesitujauksella!
Aasialainen parsakaalilisuke
1 (noin 500 g) parsakaali
1-2 cm inkivääriä kuorittuna ja raastettuna
4 rkl soijaa
1 rkl seesamiöljyä
1 rkl vaahterasiirappia
½ limetin mehu
Valmistus:
1. Huuhtele parsakaali ja leikkaa kukinnot irti. Höyrytä tai keitä nuppuja 3-5 minuuttia, kunnes ne ovat al dente.
2. Sekoita kastike kulhossa.
3. Nosta höyrytetyt parsakaalit kulhoon tai lautaselle ja sekoita kastike joukkoon. Tarjoa jäähtyneenä.
Ihan törkeen hyvää. Tästä tulee kyllä munkin suosikki. Söin iltaruuaksi kokojyväriisinuudeleiden kera. Pinnalle vois paahtaa jotain siemeniä, vaikka seesami ja auringonkukka ja lorauttaa niihin ketjap manista tai soijaa ja sotkea ne sit kaikki keskenään.
Kiitos Elina, mahtava kuulla! 🙂 Paahdetut mustat ja/tai valkoiset seesaminsiemenet ovat oivallinen lisä tähän tai sitten joskus olen lisännyt myös sellaista aasialaista furikake siemensekoitusta.