Pieni kattilallinen keitettyä pastaa, paistettuja kanafileitä oman maun mukaan marinoituna, höyrytettyä parsakaalia ja vähän jotain muuta tilbehööriä – näistä aineksista syntyy helposti arjen keskelle ruokaisa ja maittava salaatti. Salaatti on myös helppo ottaa mukaan töihin lounaaksi tai retkievääksi.
Arjen kana-pastasalaatti
400 g kanaa fileenä (marinadissa esim. soijaa, limettiä, inkivääriä ja hunajaa)
200 g salaattisekoitusta
200 g pastaa, esim. spirali
1 parsakaali
1 rkl limetin mehua
(1 rkl tamarin soijaa)
½ dl aurinkokuivattuja tomaatteja
6-8 kpl peppadoroja
1 avokado
tuoretta parmesaania lastuiksi höylättynä
tuoretta basilikaa
suolaa ja mustapippuria myllystä
oliiviöljyä
Valmistus:
Keitä pasta pakkauksen mukaan kypsäksi. Paista kanafileet voissa ja öljyssä pannulla kypsäksi molemmin puolin.
Huuhtele parsakaali. Irroittele parsakaalin kukinnot. Höyrytä 3-4 minuuttia tai keitä sama aika. Purista päälle limetin mehua ja pirskota myös halutessasi tamarin soijaa.
Leikkaa kypsä kana viipaleiksi. Halkaise avokado, poista kivi ja viipaloi se myös.
Yhdistä kulhossa kaikki ainekset.
Kyllä sitä vaan alkaa pikkuhiljaa lämpöisemmät salaatit pyöriä mielessä. Hyvän näköinen annos 🙂
No itse söin tämän sellaisena haaleana, mutta tietenkin kun heittää kaikki samaa tietä lautaselle niin saa lämpimän version. Mutta on hyvää myös muuten kylmänä. 🙂