Herkullinen härkis-perunavuoka

Härkis-perunavuoka
Härkis-perunavuoka

Minäkin ihastuin viime vuonna jauheliha-perunavuokaan, kun tein sitä ranskalaisittain Prisca Leclercin Tarte tatin kirjan reseptin tapaan. Ihanan yrttinen perunaruoka on maistunut meillä myös monelle muulle ja sitä on pyydetty uusintana.

Nyt halusin testata härkistä perunan rinnalla ja kokeilin härkis-perunavuokaa vähän samoin sävelin kuin tuota jauhelihavuokaa. Ei mene perunainen vuoka pieleen näinkään, vaan ihanan maistuvaa paistosta sai taas nostella lautaselle. Ja maistui myös lapsille! Nam,nam!

Härkis-perunavuoka

paistamiseen voita ja öljyä
1 rs härkistä
1 salottisipuli
2 valkosipulinkynttä
2 keltuaista
mustapippuria
kourallinen timjamia lehdet riivittynä
kourallinen persiljaa hienonnettuna
600 g perunoita
1 dl maitoa
noin ½ dl perunoiden keitinlientä
2 rkl ranskankermaa
ripaus muskottipähkinää
suolaa
1 dl juustoraastetta , esim. Gruyere

Valmistus:

Kuori ja keitä perunat.

Kuumenna uuni 200 asteeseen.

Hienonna sipulit. Kuumenna pannulla voi ja öljy. Kuullota sipulit ja lisää härkis ja jatka paistamista viitisen minuuttia. Mausta pippurilla ja pienellä ripauksella suolaa. Ota pannu liedeltä ja erottele keltuaiset. Sekoita keltuaiset yrttien kanssa härkiksen joukkoon.

Kun perunat ovat kypsiä niin valuta melkein kaikki keitinvesi pois, mutta jätä tilkka. Lisää maito ja ranskankerma. Survo tasaiseksi. Mausta suolalla ja pippurilla.

Voitele vuoka ja levitä pohjalle härkisseos. Nosta perunamuusi härkiksen päälle ja ripottele vielä pinnalle juustoraastetta.

Paista 200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes pinta on hieman ruskistunut.

Tarjoa salaatin kera. Mausteeksi halutessasi ketsuppia.

4 thoughts on “Herkullinen härkis-perunavuoka

  1. Pitäisiköhän minunkin rohkaistua ja kokeilla härkistä? 🙂 tämä ohje olisi aika houkutteleva.

    1. Kokeile ihmeessä. :-)Kyllä härkiksestä syntyy ihan maukkaita ruokia, kuten tämäkin pottuvuoka. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *