Aurinkoinen superdippi ( vegaaninen)

Aurinkoinen superdippi ( vegaaninen)

Jouluruokakirjoista voi välillä bongata yhtä lailla kevääseen sopivia herkkuja. Tämä aurinkoinen superlevite tai -dippi on peräisin Sami Tallbergin Villijouluvegaani kirjasta, mutta sitä ei kannata jättää vain joulunajan iloksi!

Ihanan makuinen levite on täydellinen terveyspläjäys leivän päälle, salaatin kylkeen tai dipiksi. Se on mielestäni vähän hummuksen tapaista. Superdipissä on muun muassa cashewia, hapankaalia, kurkumaa ja ektrsaneitsyt oliiviöljyä. Tässä saa samassa paketissa vitamiinit, vatsaa hoitavaa maitohappobakteerit, proteiinit, tärkeät kuidut ja terveelliset rasvat.

Sain viikonlopuksi maisteltavaksi Rasilaisen herkullisia tuotteita: hapankaalia, salaattia ja suolakurkkuja. Kiitos herkuista Rasilaiselle! On tuo hapankaali veikeä, niin hyvää sellaisenaan, mutta sopii myös aina levitteistä suklaakakkuihin saakka!

Aurinkoinen superdippi

200 g cashewpähkinöitä
200 g hapankaalia*
1 dl oliiviöljyä
¼ valkosipulinkynsi
½ luomuomena raastettuna
3 tl kurkumajauhettat
1 sitruunanmehu
suolaa ja mustapippuria

Valmistus:

Soseuta kaikki ainekset tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella

Resepti: Sami Tallberg Villijouluvegaani

Kirjan ohje on meidän tarpeeseen liian suuri. Meille riittää kerralla 1/3 osa tuosta määrästä, jolloin levitettä syntyy tuollainen kuvan kupillinen ( noin 2 dl).

*hapankaali saatu Rasilaiselta

Saatat tykätä myös

2 kommenttia artikkeliin ”Aurinkoinen superdippi ( vegaaninen)

  1. Tosi hyvän kuuloinen tämä superdippi, pitääpä kokeilla ! Täälläkin on yksi ahkera hapankaalin puputtaja 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *