Oho! Hapankaali-suklaakakku (gluteeniton)

Hapankaali-suklaakakku

Kyllä. Luit ihan oikein suklaakakku, jossa on hapankaalia! Bongasin samanlaisen makuyhdistelmän Rasilaisen Hapankaalin facebook-sivuilta ystävänpäivänä ja hapankaalin ystävänä minun oli pakko kokeilla tätä, vaikka hieman hullulta kuulosti. Suomessa vieraammaksi jäänyt hapankaali-suklaakakku on Keski-Euroopassa ja Amerikassa suosittu herkku. Googlaamalla löytää monta kakkureseptiä lisää, kerrottiin Rasilaiselta.

Päätin tehdä omasta kakustani gluteenittoman ja takuulla suklaisen version. Kaakaon sijasta upotin kakkuun tummaa suklaata ja myös kuorrutus on suklainen. Sitä voi toki halutessaan vähentää eli puolittaa kuorrutteen määrä, jolloin kuorrutetta riittää kakun päälle, mutta ei reunoille. Monesti ainakin minulle riittää vähempikin kuorrutus.

Hapankaali-suklaakakku

Jo kakkua valmistaessa arvasin, että ei tule huono kakku. Tytär kaapi niin tyytyväisenä taikinakulhoa, että kakku uuniin vain ja äkkiä. Valmiin kakun siirsin hetkeksi turvaan odottamaan viimeisteilyä. Pakastekuivatuilla mansikoilla ja mantelirouheella kakku sai keväisen silauksen pintaansa.

Hapankaali antaa hyvää mehevyyttä ja pientä suolaisuutta muuten suloisen makeaan kakkuun. Uskomattoman hyvää! Kokeile ja kerro mitä sinä tykkäsit!

Hapankaali-suklaakakku (gluteeniton)

200 g pehmeää voita
1 dl fariinisokeria
1 ½ dl sokeria
3 munaa
1 dl mantelijauhoja
2 dl gluteenettomia jauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vanilja-jauhetta
150 g tummaa suklaata
200 g hapankaalia

Vuoan voiteluun: voita ja mantelirouhetta tai gluteenittomia korppujauhoja

Kuorrute:

150 g tummaa suklaata
¾ dl tomusokeria
200 g tuorejuustoa

Pinnalle: mantelirouhetta ja pakastekuivattuja mansikoita rouhittuna

Valmistus:

Kuumenna uuni 175 asteeseen.

Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa.

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten.

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää voi-sokeri-munaseokseen kuivat aineet, sulatettu suklaa ja hapankaali. Sekoita taikina tasaiseksi.

Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla ja jauhota se hyvin. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta.

Paista uunissa noin 45 minuuttia.

Kuorrutus:

Sulata suklaa mikrossa tai vesijauheessa. Vatkaa sulatettu suklaa, tomusokeri ja tuorejuusto tasaiseksi seokseksi. Levitä kakun pintaan.

Saatat tykätä myös

2 kommenttia artikkeliin ”Oho! Hapankaali-suklaakakku (gluteeniton)

  1. Kyllä se monesti on, että rohkea, joka sen ”rokan” syö, voi saadakin taivaallisen makunautinnon 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *