


Avokadolla ja kylmäsavulohella höystetty pasta on just mukavan ruokaista ja suolaista aurinkoisen kesäpäivän pastaa. Tässä ei ole varsinaista kastiketta, mutta öljyn mukana pastan matkaan kietoutuu myös chiliä, valkosipulia, kapriksia ja oliiveja. Lopuksi reilulla kädellä tuoretta kesäsipulin vartta ja yrttejä hienonnettuna. Vähän kuivahtaneesta leivästä paistaa loppuviimeistelyyn rapeita leipäkuutioita eli krutonkeja, jotka ovat herkullisia pastan kanssa.



Avokado-kylmäsavulohipasta 4-5 annosta
300 g spagettia tai muuta pastaa
oliivi- tai rypsiöljyä
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
¼ punainen chili hienonnettuna
1 rkl kapriksia
1 dl oliiveja
2 pientä kesäpunasipulia varsineen hienonnettuna
2 avokadoa ohueksi viipaloituna tai pieninä kuutioina
200 g kylmäsavulohta ohuina suikaleina
½ sitruunan mehu + kuori raastettuna
kourallinen persiljaa hienonnettuna
kourallinen ruohosipulia hienonnettuna
1 tl rose pippuria murskattuna
suolaa ja mustapippuria
lisäksi:
krutonkeja
parmesaania
Valmistus:
1. Keitä pasta al dente pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta.
2. Kaada pannulle reilu loraus öljyä. Lisää pannulle hienonnettu valkosipuli, chili ja punasipuli ilman vihreitä varsia. Kuullota muutama minuutti.
3. Lisää kaprikset ja oliivit. Jatka paistamista muutama minuutti lisää.
4. Lisää keitetty spagetti ja sitruunanmehu sekä raaste. Sekoita.
5. Ota levy pois päältä ja sekoita joukkoon loput ainekset eli kylmäsavulohi, avokado, yrtit, kesäsipulin vihreät varret ja mausteet.
6. Tarjoa rapeiden krutonkien ja parmesaaniraasteen kera
Niin helppoa ja herkullista!
Kyllä, hyvä ruoka ei ole välttämättä mutkikasta! 🙂