Tervehdys suppilovahveroiden täyttämästä Sipoon korvesta. En ehtinyt ottaa montaa askelta aurinkoisessa metsässä, kun suppiksia alkoi vilisemään silmissä. Korin täyttäminen sienillä ei tuntunut olevan todellakaan kovin vaativaa puuhaa.
Kotiin tullessa teki ensimmäisenä mieli leipoa sienistä suolainen piirakka. Olen viime aikoina innostunut gluteenittomasta leivonnaisista, joten kokeilin tähän pohjaan gluteenitonta kaurarouhetta ja jauhoseosta juustoraasteella höystettynä. Päällä lehtikaalia suppilovahveroiden kanssa.
Nam, herkullista ja ihanan aurinkoista syyskuun jatkoa!
Gluteeniton suppilovahvero-lehtikaalipiirakka
Pohja:
100 g voita
2 dl gluteenitonta jauhoseosta
½ dl kaurarouhetta
ripaus suolaa
½ dl (cheddar)juustoa raastettuna
1 rkl kylmää vettä
vuoan voiteluun: voita
Täyte:
1 l tuoreita suppilovahveroita
1 pieni sipuli
3 lehtikaalin lehteä
4-5 oksaa timjamia
1 rkl sitruunanmehua
suolaa ja mustappipuria
2 kananmunaa
2 dl ruokakermaa
1 dl (cheddar) juustoa raastettuna
Valmistus:
Nypi jauhot, suola ja voi murumaiseksi seokseksi. Lisää joukkon kylmä vesi ja sekoita taikina nopeasti taikinaksi. Pyöräytä palloksi ja laita jääkaappiin puoleksi tunniksi.
Puhdista sienet ja revi isoimmat sormin hieman pienemmäksi. Kuori ja hienonna sipuli. Huuhtele lehtikaalin lehdet, poista keskiruoto ja hienonna.
Kuumenna pannulle nokare voita ja tilkka öljyä. Paista ensin hetki sipulia ja lisää suppilovahverot ja jatka paistamista sen aikaa, että sienistä haihtuu neste. Lisää vielä lehtikaali ja sekoittele. Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla.
Sekoita kulhossa muna, maito ja raastettu cheddar. Mausta pienellä ripauksella suolaa ja pippuria.
Painele taikina hyvin voideltuun piirakkavuokaan ja pistele pohja haarukalla. Esipaista pohjaa 200 asteisessa uunissa 10 minuuttia.
Lisää päälle suppilovahvero-lehtikaaliseos. Kaada lopuksi päälle muna-kerma-juustoseos.
Paista piirakkaa uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia.
Näläkäähän tässä ihan pukkaa sun ”suppelivaavelo”piirakkaa kattellessa 🙂
Onhan tää maukasta! 🙂