
Tänä jouluna lehdissä ja mainoksissa on tullut vastaan upeita kranssin muotoon tehtyjä salaatteja. Minäkin innostuin kokoamaan oman kranssisalaattini, johon laitoin Aura sinihomejuustoa päärynän, persimonin, kuivattujen karpaloiden ja pähkinöiden kera.
Ihanan makuinen ja kaunis kranssisalaatti on myös juhlavaa tarjottavaa joulupöytään. Ja kokoaminen käy helposti, onnistuu vaikka ei olisi koskaan kransseja väkertänyt. Tämä oli minun eka itsetehty kranssini. Taidan tehdä muutaman lisää.
Hedelmäinen kranssisalaatti sinihomejuustolla (kahdelle)
puolikas jäävuorisalaatti
½ ruukkua viinisuolaheinää
1 päärynä
1 persimoni
100 g sinihomejuustoa murustettuna (Auraa)
3 rkl hasselpähkinöitä rouhittuna
3 rkl suolattomia pistaasipähkinöitä kuorittuna ja rouhittuna
2 rkl kuivattuja karpaloita
kastike:
½ dl oliiviöljyä
1 rkl punaista balsamicoa
1 rkl (appelsiini)hunajaa
suolaa ja mustapippuria
Valmistus:
Kuori hedelmät ja pilko ne pieniksi paloiksi. Revi jäävuorisalaatti pienemmäksi. Kokoa kaikki salaatin ainekset lautasella tai tarjoiluvadilla kranssin muotoon.
Sekoita kastike ja nosta kuppi kranssin keskelle.
Tarjoa hyvän leivän kera.
Jouluinen kranssi luo tunnelmaa koteihin, niin ovessa, kuin ruokapöydässä 🙂
On se vaan kaunis molemmissa paikoissa – toisessa myös herkullinen. 🙂