Lempeä bataatti-punajuurikeitto vie makumatkalle jouluisiin tunnelmiin. Ihana juureskeitto maustetaan nyt kanelilla, inkiväärillä ja timjamilla. Jouluiset mausteet suorastaan puskevat maustekaapista joka juttuun mukaan.
Keitto viimeistellään kurpitsan- ja auringonkukansiemenillä, jotka voi ensin paahtaa pannulla tilkassa öljyä ja maustaa chilijauheella, sokerilla, mustapippurilla ja suolalla.
Bataatti-punajuurikeitto
tilkka öljyä
1 sipuli
1 bataatti
2 punajuurta
8-9 dl kasvislientä
1 tl kanelia
1 tl inkivääriä
1 tl timjamia
2 dl kuohukermaa
50 g fetajuustoa ( tai enemmän, maun mukaan)
kourallinen tuoretta minttua ja persiljaa hienonnettuna
Valmistus:
Kuori ja hienonna sipuli. Kuori ja kuutioi bataatti ja punajuuri.
Kuullota sipulia kattilassa. Lisää bataatti – ja punajuurilohkot sekö mausteet. Kaada päälle kuuma kasvisliemi, niin että kasvikset peittyvät. Keitä noin 30 -40 minuuttia kunnes juurekset ovat kypsiä.
Soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää kerma ja juusto paloina. Kiehauta. Lisää päälle tuoreita yrttejä.
Vinkki: nopeuta keiton valmistumistumista käyttämällä valmista punajuurisosetta.
Onpas kaunis ja kutsuvan näköinen keitto !
Kiitos! 🙂