Bataatti-punajuurikeitto

Bataatti-punajuurikeitto
Bataatti-punajuurikeitto

Lempeä bataatti-punajuurikeitto vie makumatkalle jouluisiin tunnelmiin. Ihana juureskeitto maustetaan nyt kanelilla, inkiväärillä ja timjamilla. Jouluiset mausteet suorastaan puskevat maustekaapista joka juttuun mukaan.

Keitto viimeistellään kurpitsan- ja auringonkukansiemenillä, jotka voi ensin paahtaa pannulla tilkassa öljyä ja maustaa chilijauheella, sokerilla, mustapippurilla ja suolalla.

Bataatti-punajuurikeitto

tilkka öljyä
1 sipuli
1 bataatti
2 punajuurta
8-9 dl kasvislientä
1 tl kanelia
1 tl inkivääriä
1 tl timjamia
2 dl kuohukermaa
50 g fetajuustoa ( tai enemmän, maun mukaan)
kourallinen tuoretta minttua ja persiljaa hienonnettuna

Valmistus:

Kuori ja hienonna sipuli. Kuori ja kuutioi bataatti ja punajuuri.

Kuullota sipulia kattilassa. Lisää bataatti – ja punajuurilohkot sekö mausteet. Kaada päälle kuuma kasvisliemi, niin että kasvikset peittyvät. Keitä noin 30 -40 minuuttia kunnes juurekset ovat kypsiä.

Soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää kerma ja juusto paloina. Kiehauta. Lisää päälle tuoreita yrttejä.

Vinkki: nopeuta keiton valmistumistumista käyttämällä valmista punajuurisosetta.

Saatat tykätä myös

2 kommenttia artikkeliin ”Bataatti-punajuurikeitto

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *