Viikonloppuna oli ajatus tehdä lehtikaalipestopuusteja, mutta taikinasta tuli niin tarttuvan oloinen, että en halunnut edes kokeilla sen kaulitsemista. Kaivoin varmuuden vuoksi muffinsivuoan esiin. Meneehän se myös näin ja ilman tuskailua pöytään liimautuvan taikinan kanssa.
Lehtikaali-saksanpähkinäpestoa olen joskus tehnyt pastan kanssa, mutta se toimii hyvin sämpylöissä ja varmaan myös puusteissa. Tällä ohjeella saa hyvän makuraidan sämpylöihin. Käyttötapoja on monia. Toki voi käyttää ihan vain levitteenä.
Pikkuinen Kananpoikien Bistrokin on tänään tasan 1 vuotta. Täytyy pistää tipuille kemut pystyyn!
Lehtikaalipesto-sämpylät
3 dl vettä
25 g hiivaa
1 rkl siirappia
suolaa
7 dl täysjyvävehnäjauhoja
¾ dl kylmäpuristettua rypsiöljyä
Täyte: lehtikaali-saksanpähkinäpesto
Pinnalle: seesaminsiemeniä
Valmistus:
Sekoita hiiva +38 asteiseen veteen. Lisää myös suola ja siirappi. Sekoita.
Lisää jauhot vähitellen. Vaivaa taikinaa hyvin yleiskoneella tai käsin. Lisää loppuvaiheessa rypsiöljy.
Anna taikinan nousta noin puoli tuntia liinan alla.
Tee taikinan noustessa lehtikaalipesto.
Vaivaa kohonneesta taikinasta ilmakuplat pois.
Nostele taikinaa lusikalla muffinsivuokiin ja väliin lehtikaalipestoa, päälle taas taikinaa.
Anna sämpylöiden kohota liinan alla lämpimässä noin 15 minuuttia.
Voitele vedellä ja ripota päälle seesaminsiemeniä.
Paista uunin keskitasolla 225 asteeessa noin 10-15 minuuttia.
Ihan hyvä idea muffinivuoatkin löysälle taikinalle. Kurissa pysyy niissäkin 🙂 Olen itsekin joskus laittanut ehkä porkkanaraastetta liikaa sämpylätaikinaan ja joutunutkin kauhomaan taikinan leipävuokaan, mikä myös hyvä pelastaja. Vihreät raidat piristää kivasti sämpylöitä 🙂
Kiitos:-) Vuoka myös hyvä vinkki. 🙂