Lehtikaali-saksanpähkinäpesto

Lehtikaalipesto
Lehtikaalipesto

Viime viikkoina olen tehnyt monenlaista ruokaa lehtikaalista, jota olen saanut runsain määrin mummilasta. Lehtikaalia on helppo ujuttaa monen ruoan joukkoon, mutta välillä sitä on kiva käyttää pääraaka-aineena.

Meidän perheessä tykätään pestokastikkeista. Perinteinen pestokastike on aina takuuvarma vaihtoehto. Vaihtelu kuitenkin virkistää, joten tällä kertaa tein peston lehtikaalista. Se on herkullista muun muassa pastan kanssa tai leivän päällä.

Lehtikaali-saksanpähkinäpesto

150 g lehtikaalia
¾ dl saksanpähkinöitä paahdettuna
¾ dl parmesaania raastettuna
2 rkl sitruunanmehua
1 dl oliiviöljyä
suolaa ja pippuria

Poista lehtikaalista paksu ruoti ja leikkaa lehdet vähän pienemmäksi.

Ryöppää lehtikaali nopeasti kiehuvassa vedessä ( max minuutti). Jäähdytä heti kylmässä vedessä ja purista ylimääräiset vedet pois.

Paahda saksanpähkinöitä pannulla.

Yhdistä kaikki ainekset monitoimikoneen kulhossa ja surauta tasaiseksi.

Maista ja tarkista suola.

Lisää oliiviöljyä, jos haluat pestosta juoksevampaa.

Saatat tykätä myös

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *