Helppo banaanikakku

Banaanikakku
Banaanikakku

Tuttu tarina kenties. Pöydällä ruskistuneita banaaneja ja niille pitäisi keksiä jotain käyttöä, kun poiskaan ei raski heittää. Kakku tarjoaa yhden helpon tavan hyödyntää ne. Kelvottoman näköiset banaanit ovat nimittäin mukavan makeita tämän makoisan kakun täytteeksi.

Kakun seuraksi tein mascarpone-kermavaahtoa, jonka makeutin lime-curdilla ja hunajalla. Kesäiset mansikat maistuvat myös kakun seurana. Ihanaa, että kohta saadaan kotimaisia mansikoita!

Banaanikakku

3 ruskeakuorista banaania
2 rkl sitruunan tai limetin mehua
175 g pehmeää voita
2 dl kookossokeria
3 kananmunaa
3 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl kanelia
2 tl inkivääriä
1 tl vaniljaa
2 tl leivinajuhetta

Valmistus:

1. Muussaa banaani ja sitruuna.
2. Vaahdota rasva ja sokeri. Vatkaa munat yksi kerrallaan rasva-sokeriseokseen.
3. Yhdistä ja sekoita kuivat aineet.
4. Lisää sekoitellen jauhoseosta ja survottua banaania vuorotellen taikinaan.
5. Paista 50 minuuttia 175 asteisessa uunissa. Tarkista tikulla kypsyys.
6. Tarjoa jäähtyneenä esim. mansikoiden, kermavaahdon tai jätskipallon kera.

Saatat tykätä myös

2 kommenttia artikkeliin ”Helppo banaanikakku

  1. Helppoja tehdä, mutta maukasta kakkua tulee ”just” oikein kypsistä banaaneista 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *