Raparperi-vuohenjuustopizza

Raparperi-vuohenjuustopizza
Raparperi-vuohenjuustopizza

Olen niin raparperihullu, että koko raparperisesongin ajan on alvariinsa jotain uusia reseptejä kokeilussa. Voitte varmaan arvata, että omalla kasvimaalla ei ole enää kovin montaa vartta jäljellä, vain muutama hontelo ruipelo ja olen jo joutunut kääntymään lähikaupan puoleen. Onneksi sieltä löytyy!

Suolaisten raparperiherkkujen testausbuumi käy keittiössäni edelleen kuumana. Olen myös innokas pizzan paistaja, joten pitihän siitäkin yksi raparperiversio kehitellä. Laitoin pizzaan raparperin seuraksi vuohenjuustoa, jonka olen todennut hapokkaan raparperin yhdeksi luottopariksi. Kesyttelin hapokkuutta myös sokerilla. Lisäksi makehko balsamico toimii tässäkin hyvin loppuviimeistelijänä, kuten raparperi-serranopiirakassa.

Raparperi-vuohenjuustopizza

Pohja:
1 dl vettä
10 g hiivaa
2 – 2 ½ dl durumjauhoja
ripaus suolaa
noin 1 rkl öljyä

Täyte:

¾ dl ranskankermaa
suolaa ja mustapippuria
1-2 rkl voita
2 raparperia
2 rkl sokeria
100 g vuohenjuustoa
125 g ( 1 pkt) mozzarellaa

Lisäksi : parmesaania lastuina ja makeahkoa ja paksua punaista balsamicoa sekä kourallinen baby-pinaattia

Valmistus.
1. Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita suola jauhoihin. Lisää veteen vähitellen jauhot ja loppuvaiheessa öljy. Vaivaa taikina hyvin. Kohota taikina kaksinkertaiseksi liinan alla. Kauli kohonnut taikina sopivankokoiseksi pohjaksi.
2. Kuumenna uuni 250 asteeseen.
3. Kuori ja leikkaa raparperi paloiksi. Kuumenna voi pannulla ja lisää raparperit ja sokeri. Paista keskilämmöllä sen aikaa, että raparperit hieman pehmevät ja sokeri sulaa.
4. Sekoita suola ja mustapippuri ranskankermaan. Levitä se ensin pizzapohjan päälle. Nostele seuraavaksi päälle paistetut raparperit ja lopuksi viipaloitu vuohenjuusto ja mozzarella.
5. Paista pizza rapeaksi 250 asteisessa uunissa noin 10-12 minuuttia.
6. Lisää päälle lopuksi pinaattia, parmesaania ja balsamicoa.

Saatat tykätä myös

6 kommenttia artikkeliin ”Raparperi-vuohenjuustopizza

  1. Ihanan monta suolaista raparperiohjetta blogissa. Täytyypä testailla raparperi-vuohenjuustoyhdistelmää. Minäkin olen raparperi-fani.

    1. Meillä raparperifaneilla on taas juhla-aika! Kokeile ihmeessä tuota yhdistelmää, täällä ainakin on siihen tykästytty. 🙂

    1. Ja onneksi tähän hulluuteen on tällä hetkellä hyvin lääkettä saatavilla!. 🙂

  2. Tää oli niin huikeen hyvää! Bongasin tän Hannan Sopasta. Mahtavaa ennakkoluulotonta meininkiä, se on parasta! Lisäsin omaankin blogiini reseptin tästä, oli niin herkkua :)) Ennakkoluuloiset vieraatkin saatiin heti käännytettyä.

    1. Voi kiitos Saara ihanasta kommentista ja kiva kuulla, että pizza teki myös siellä kauppansa! Raparperin ja vuohenjuuston yhdistelmässä on aina jotain taikaa! <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *