![](https://bistro.ruokavinkki.fi/wp-content/uploads/2018/03/Herneminttupesto_-960x1280.jpg)
Raikas herne-minttupesto sopii täydentämään oivallisesti pääsiäispöydän lammasruokia. Meillä herne-minttupesto nautittiin alkusalaatiksi tai kevyeksi lounaaksi sopivan kesäkurpitsa-savulammasalaatin kera. Simppeli tehdä ja ai, että oli hyvää! Pestoa kannattaa kokeilla myös pastan kanssa, leivän päällä tai lammasruokien lisukkeena.
![](https://bistro.ruokavinkki.fi/wp-content/uploads/2018/03/Herneminttupesto-salaatti_-960x1280.jpg)
Tänä keväänä on tullut tehtyä paljon muitakin ihania juttuja herneestä, kuten bataattiveneet ja feta-herne-lehtikaalijugurtti, ällistyttävän hyvää herne-banaanipehmistä ja graavilohi-hernerisottoa. Pakko hehkuttaa ties monettako kertaa, notta kotimainen pakasteherne on huipputuote!
Herkullista pääsiäistä!
Herne-minttupesto & kesäkurpitsa-savulammassalaatti (neljälle)
Herne-minttupesto
1 ½ dl kotimaisia pakasteherneitä
noin ¾ dl dl oliiviöljyä
2 rkl paahdettuja pinjansiemeniä tai auringonkukansiemeniä
3 rkl sitruunan mehua
½ dl parmesaania raastettuna
kourallinen minttua
suolaa ja mustapippuria
Kesäkurpitsa-savulammassalaatti
tilkka öljä ja nokare voita
2 kesäkurpitsaa
2 rkl sitruunanmehua
suolaa ja mustapippuria
noin 200g savulammasta
½- ¾ dl parmesaania lastuina
tuoreita mintun lehtiä maun mukaan
1 rs silmusalaattia tai esimerkiksi Lempi -salaattisekoitusta
Valmistus:
1. Soseuta kaikki peston ainekset sauvasekoittimella tai tehosekoittimella sileäksi.
2. Tee salaatti. Viipaloi kesäkurpitsa ja paista viipaleet kuumalla pannulla öljyssä ja voissa. Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunanmehulla. (joudut paistamaan 2-3 erää, pannusta riippuen)
3. Leikkaa kypsä lammaspaisti ohuiksi viipaleiksi.
4. Nosta suoraan lautasille tai salaattikulhoon lammas- ja kesäkurpitsaviipaleet. Lisää joukkoon mielestä salaattia. Viimeistele tuoreella mintulla ja parmesaanilastuilla. Tarjoa herne-minttupeston kera.