Pääsiäisen aikaan tekee mieli leipoa jotain sitruunaista ja raikasta. Tällä kertaa tein ihanan sitruuna-unikonsiemenkakun, jonka päällyste on hyvin samanlainen kuin perheen rakastamassa porkkanakakussa. Sekin kakku muuten on kivan keväistä, mutta vaihtelu virkistää tai ehkä pitäisi leipoa molemmat. Kyllä ne menevät aina kaupaksi!
Sitruuna-unikonsiemenkakku on mukavan helppotekoinen, mutta mahtavan makuinen. Enhän minä mikään kakkutaiteilija ole, mutta makuhan se lopulta ratkaisee!
Sitruuna-unikonsiemenkakku
175 g huoneenlämpöistä voita
2 dl sokeria
4 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
½ dl unikonsiemeniä
½ dl mantelijauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljajauhetta
1 (luomu) sitruunan kuori raastettuna
½ dl sitruunanmehua
75 g ranskankermaa / cream fraichea
Kuorrutus:
50 g huoneenlämpöistä voita
150 g maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl lemon curdia
1 dl tomusokeria
1 (luomu) sitruunakuori raastettuna
Vuoan voiteluun: voita ja korppujauhoja
Valmistus:
1. Voitele ja jauhota irtopohjavuoka tai vuoraa leivinapaperilla (22-24 cm). Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen.
2. Vatkaa voi ja sokerit vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vatkaten.
3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne varovasti sekoitellen taikinaan, älä enää vatkaa.
4. Sekoita vielä mukaan sitruunamehu ja ranskankerma.
5. Kaada taikina vuokaan ja paista kakkua uunin keskiosassa noin 45 minuuttia.
6. Nosta kakku tarjoiluvadille ja anna jäähtyä.
7. Sekoita kuorrutteen ainekset keskenään ja levitä kuorrute kakun päälle.
8. Koristele esimerkiksi ananaskirskoilla, sitruunakuoritaasteella, unikonsiemenillä ja mango-suklaakuorrutteisella egg lakristimunilla(Lakrids by Johan Bulow)
No siellä eräs kakkumestari väittää, että ei osaa tehdä kakkuja 😀
Kyllä minä kakkuja osaan tehdä, kun saa tehdä rennolla otteella, mutta sellaisia taidekkakkuja harvemmin täällä nähdään.. 🙂