Tomaatti-kookos-linssikeitto

Tomaatti-kookos-linssikeitto

Edullinen ja maukas linssikeitto on yksi arjen kestosuosikki. Monesti siihen löytyy vielä ainekset suoraan kaapista ja säästyy kaupassa käynniltä. Blogista linssisoppaa löytyy jo kahdella tapaa tehtynä ( lämmittävä linssikeitto ja paahteinen linssikeitto), mutta aina löytyy uusia tapoja valmistaa ja maustaa tämä keitto, kuten nyt tämä Viimeistä murua myöten -ruokablogin Saaran ohjeella tehty samettinen ja ihanan makuinen tomaatti-kookos-linssikeitto.

Tomaatti-kookos-linssikeitto

Soseutetussa linssikeitossa on pehmeä koostumus. Meillä kaikki syövät nykyään linssejä, mutta tämä toimisi myös hyvin huijaus tomaattikeittona, jos joku pöydässä nipottaa linssien kanssa. 🙂

Tomaatti-kookos-linssikeitto (6 annosta)

tilkka rypsiöljyä
2 sipulia kuorittuna ja hienonnettuna
2 valkosipulia kuorittuna ja hienonnettuna
1 tl sokeria
2 tl juustokuminaa
2 tl currya
1 tl kurkumaa
1 tl jauhettua korianteria
2 tlk tomaattimurskaa
2 dl vihreitä linssejä (tunti liotettuna) *
6 dl kasvislientä
1 tlk kookosmaitoa
suolaa ja mustapippuria maun mukaan

Valmistus:

1. Kuumenna kattilassa tilkka öljyä ja kuullota ensin sipuleita siinä.
2. Lisää mausteet,sokeri, linssit, tomaattimurska ja kasvisliemi. Anna keiton porista hiljalleen, välillä sekoitellen noin 20 minuuttia.
3. Lisää kookosmaito, suola ja pippuria. Soseuta sauvasekoittimella

*voit käyttää myös punaisia linssejä, jolloin säästyt liotukselta. Vielä sitäkin nopeammin soppa syntyy purkkilinsseistä.

Reseptin mittasuhteissa ja aineksissa pieniä muutoksia Saaran ohjeeseen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *