Grillattu kana-halloumi-kesäkurpitsavarras & mansikkamarinadi

Grillattu kana-halloumi-kesäkurpitsavarras & mansikkamarinadi
Grillattu kana-halloumi-kesäkurpitsavarras & mansikkamarinadi

Monenlaista mansikkareseptiä on ollut kesän ja kisailujen vuoksi liikkeellä. Muutama viikko sitten kokeilin myös mansikkaa marinadiin. Mansikoista ja muutamasta muusta aineksesta syntyi mitä kesäisin marinadi kanalle, joka sai vartaaseen kaveriksi halloumi-juustoa ja kesäkurpitsaa. Vartaat ovat meillä suosittua grilliruokaa ja nämä vartaat maistuivat niin aikuisille kuin lapsille

Grillattujen kana-halloumi-kesäkurpitsavartaiden lisukkeena toimii mainiosti mansikkasalsa. Se on superhyvää. Mansikka-aika on parhaimmillaan, nyt kannattaa antaa mansikoiden viedä meidät salsan kuumiin tunnelmiin.

Mansikkamarinadi

5 mansikkaa kannat poistettuna ja pilkottuina
1 valkosipulinkynsi kuorittuna ja hienonnettuna
1 cm inkivääriä kuorittuna ja hienonnettuna
1 tl sambal oelek
1 tl worcester sauce
2 rkl sitruunanmehua
3 rkl soijaa
rouhittua mustapippuria

Sekoita kaikki ainekset sauvasekoittimella tasaiseksi.

Kana-halloumi-kesäkurpitsavartaat

14 varrastikkua

700 g kanan rintafileitä
250 g halloumia
1 kesäkurpitsa
öljyä
1 rkl sitruunanmehua
suolaa

Valmistus:

Leikkaa kanan rintafileet pieniksi paloiksi ja laita ne pussiin. Lusikoi marinadi pussiin kanan kanssa. Sulje pussi ja hiero marinadi hyvin kanan pintaan. Anna marinoitua jääkaapissa vähintään tunti.

Liota varrastikut, jos käytät puisia.

Leikkaa kesäkurpitsa paloiksi ja pyörittele palat öljyssä, sitruunan mehussa ja suolassa.

Leikkaa halloumi paloiksi.

Pujota vartaaseen vuoron perään kanaa, halloumia ja kesäkurpitsaa tai laita kanan palat omiin vartaisiin ja halloumit ja kesäkurpitsat yhdessä omiin.

Grillaa vartaat grillissä kypsiksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *