Meillä on lähiaikoina herkuteltu muutaman kerran punajuurilla. Lindströminpihvit vietiin viime viikolla suoraan pannulta. Viikonloppuna tein maistuvaa punajuurisalaattia, josta jäi muutama punajuuri yli. Ylijääneistä keitetyistä punajuurista ja punajuurisalaattikuutioista sai arjeksi hyvän pastasalaatin.
Tässä salaatissa on monenlaista lisuketta, mutta voit tehdä myös riisutun version eli ihan vain pastaa ja pestoa. Se on myös hyvää, mutta pienillä lisukkeilla tästä saa ihanan salaattimaisen annoksen.
Pastana minulla oli tuorepastaa, joka kiehahtaa valmiiksi minuutissa. Tämä on arjen pikaruokaa parhaimmillaan, jos vain on punajuuret valmiiksi keitettyinä.
Punajuuripesto
1-2 keitettyä punajuurta
½ dl parmesaanijuustoa
½ dl pinjansiemeniä
1 valkosipulinkynsi
¾ dl oliiviöljyä
1 kourallinen lehtipersiljaa
1 tl sitruunanmehua
suolaa
pippuria
250 g tuorepastaa tai tavallista
Valmistus:
Keitä punajuuret.
Paahda pinjansiemenet. Kuori valkosipuli. Palo punajuuret. Soseuta kaikki ainekset monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella.
Sekoita pesto keitetyn pastan joukkoon.
Lisäksi, jos haluat esimerkiksi: pussillinen salaattisekoitusta, vuohenjuustokuutioita, lehtipersiljaa, hasselpähkinäöljyä, parmesaania lastuina, paahdettuja pinjansiemeniä ja keitettyjä punajuurikuutioita
Lisää pesto-ohjeita: Herne-minttupesto, pinaatti-cashewpesto ja lehtikaali-saksanpähkinäpesto
Ihan mahtava resepti! Punajuuri on parasta, näin en olekaan sitä aiemmin tehnyt!
Kiitos Heli:-) Punajuuri on myös mun suosikkeja ja taipuu moneen herkkuun. Kesää odotellessa tässä kaipailee jo salaatteja. Tämä on hyvä välikausisalaatti, kun ei ole ihan kylmä. 🙂
Niin, että punajuurestakin voi tehdä pestoa? Voisi ehkä yhdistää vuohenjuustoonkin. Varmaan maukas kaveri pastan kanssa. Mistähän voisi kehittää keltaista pestoa? :-)Vihreitä tuntuu löytyvän helpommin.
Kyllä, punajuuresta saa myös hyvää pestoa. Oli tässä lisukkeena sitä vuohenjuustoakin. Keltaista pestoa voisi kokeilla vaikka kurpitsasta, porkkanasta tulee enemmän oranssia. 🙂