Kanavartaita ja sataykastiketta

Kanavartaita ja sataykastiketta
Kanavartaita ja sataykastiketta

Varasin viikonlopuksi kanaa, koska teki mieli pitkästä aikaa kanavartaita ja sataykastiketta. Pähkinäinen kastike on mielettömän hyvää kanan kanssa, suorastaan rakastan tuota kastiketta.

Kastikeen tarjoan erillisestä kulhosta, koska meillä lapset syövät kanan mielummin ilman tätä ihanaa kastiketta. Meillä eivät kaikki ole yhtä ihastuneita maapähkinän makuun. Et sellainenkin voi olla mahdollista. Jääkaapissa oleva maapähkinävoi onkin lähinnä omaan herkutteluun. Jos sinä tykkäät: yksi nopea maapähkinä näkkärinamipala löytyy täältä.

Sataykana maistuu esimerkiksi keitetyn jasmiiniriisin ja salaatin kera tai couscous-salaatin kera, kun salaatista jättää kananmunat pois.

Kanavartaita ja sataykastiketta

500 g kanan rintafilettä

marinadi:
4 rkl soijakastiketta
1 tl chilimaustetta
2 cm tuoretta inkivääriä kuorittuna ja hienonnettuna
1 limen mehu

Sataykastike:
1 rkl maapähkinäöljyä
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
2 cm pala inkivääriä kuorittuna ja hienonnettuna
4 cm pala tuoretta chiliä siemenet poistettuna ja pieneksi hienonnettuna
2 dl kookosmaitoa
1 dl maapähkinävoita (esim. Urtekram peanut butter on hyvä)
1 tl kalakastiketta
½ tl juustokuminaa
½ limen mehu

Koristeluun esimerkiksi tuoretta korianteria ja maapähkinöitä rouhittuna

Valmistus:

Sekoita marinadin ainekset kulhossa. Leikkaa fileistä pitkiä suikaleita ja laita ne marinadin kanssa pussiin maustumaan muutamaksi tunniksi.

Valmista satay-kastike. Kaada pannulle tilkka maapähkinäöljyä. Kuullota valkosipulia, inkivääriä ja chiliä siinä muutama minuutti. Lisää kookosmaito ja maapähkinävoi. Kuumenna ja sekoittele koko ajan. Madalla vähän lämpöä ja jatka sekoittamista, kunnes kastike on sakeaa. Mausta kalakastikkeella, juustokuminalla ja limen mehulla.

Liota varrastikut ja pujota kanat niihin. Grillaa grillivastuksen alla 15-20 minuuttia tai paista 225 asteisessa uunissa.

Tarjoa vartaat satykastikkeen kera.

2 thoughts on “Kanavartaita ja sataykastiketta

  1. Olen usein haaveillut tästä ruoasta, mutta en ole koskaan tehnyt, enkä maistanut. Saisikohan sitä aikaiseksi tässä tuota pikaa… 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *