


Erilaiset puurot ovat ihania joulun aikaan, aamupalana tai jälkiruokana. Tämä kuohkea karpalovispi edustaa enemmän sitä jälkiruokaosastoa, ainakin kaneli-vaniljakermavaahdon kera, mutta kylmän maidon kanssa se maistuu tietty aamullakin.



Vispipuuro on ikuinen kestosuosikkini ja se maistuu minulle myös puolukoilla tai kesäaikaan tykkään keittää raparperivispiä. Kanelinen kermavaahto aateloi siitä jouluisen jälkkärin.
Karpalovispi & kaneli-vaniljakerma
4 dl karpaloita ( tai puolukoita)
2 1/2 dl spelttimannaa tai tavallista mannaa
2 dl sokeria
1 l vettä
Valmistus:
1. Kuumenna vesi ja lisää karpalot. Keitä noin 15 minuuttia.
2. Vispaa joukkoon mannajauhot ja sokeri. Keitä noin 10 minuuttia, sekoittele samalla.
3. Jäädytä ja vatkaa kuohkeaksi.
Kaneli-vaniljakerma
2 dl kuohukermaa
2 rkl tomusokeria
1 tl kanelia
1 tl vaniljajauhetta
Valmistus:
1. Vatkaa kerma vaahdoksi.
2. Vispaa joukkoon sokeri, kaneli ja vanilja.