Raparperi-spelttivispipuuro on ihanan kesäinen aamu-tai iltapala. Voisin lusikoida sitä maidon ja marjojen kera tolkuttomasti. Myös mansikka-raparperimelba ja valkosuklaalastut kruunaavat sen varsin kivasti!
Tämä puuro onneksi nautitaan kylmänä, niin se sopii varsin mainiosti näihin helteisiin päiviin. Kaikki viileät herkut maistuvat nyt parhaimmalta!
Raparperi-spelttivispipuuro
5 dl viipaloitua raparperia
2 dl mansikoita
1l vettä
1 ¼ dl sokeria
2 dl spelttimannaa ( voit tehdä myös tavallisesta mannapuurosta)
Valmistus:
1. Huuhtele ja kuori tarvittaessa ohuelti raparperit sekä viipaloi ne. Ota mansikoista kanta pois.
2. Kiehauta vesi ja sokeri. Lisää raparperit ja mansikat. Keitä 10 minuuttia.
3. Lisää speltti ja keitä 4 minuuttia lisää tai pakkauksen ohjeen mukaan. ( Keittoajat vaihtelevat tuotteittain)
4. Jäähdytä ja vatkaa kuohkeaksi.
5. Tarjoa esim. maidon ja tuoreiden mansikoiden kera. Myös mansikka-raparperimelba sopii tähän hyvin. Sen ohje löytyy tästä raparperi-mansikkamoussekakkureseptistä.