Kätevää: Nopea lammas-nuudelisalaatti

Lammas-nuudelisalaatti
Lammas-nuudelisalaatti

Viikonlopun tähteillä herkuttelu jatkuu. Lampaan potkan rippeistä saa oivallisen nuudelisalaatin, jota maustavat minttu ja chili. Ja mikä parasta nuudelisalaatti valmistuu alle puolessa tunnissa.

Tähteistä tehdyn lammas-nuudelisalatin idea on Kätevä kokki Jamien-kirjasta, josta löytyy monia hyviä tuunausvinkkejä tähteille. Tämä ohje ei ole ihan Jamien reseptin mukainen.

Tähteet on aika kätevää arkiruokaa. Eikä tule hävikkiä. Salaatin voi tehdä yhtä hyvin myös potkan sijaan paistin rippeistä tai ostaa palan valmista paistia kaupasta.

Lammas-nuudelisalaatti

300-400 g lampaan lihan tähteitä ( esim.potkaa, paistia)
maapähkinä- tai oliiviöljyä
1 valkosipulikynsi
1 punainen chili
2 porkkanaa
4-5 kevätsipulin vartta
3 rkl punaista viinietikkaa
4 rkl soijaa
½ ruukku minttua
2 rkl seesaminsiemeniä paahdettuna

250 g täysjyvänuudeleita

Valmistus:

Keitä nuudelit kypsiksi. Valuta vesi ja kaada joukkoon vähän oliiviöljyä. Myös aasialaista seesamiöljyä voi vähän sekoittaa joukkoon.

Sekoita kulhossa viinietikka ja soija. Paahda seesaminsiemet kuivalla pannulla.

Kuori porkkana ja leikkaa ohuiksi tikuiksi. Kuori ja hienonna valkosipuli ja kevätsipuli. Kevätsipulin vihreä osa kannattaa jättää vähän isommiksi paloiksi. Hienonna chili. Leikkaa lammas suikaleiksi.

Kuumenna öljy pannulla. Lisää valkosipuli ja chili. Kuullota hetki ja lisää porkkanatikut sekä kevätsipulin valkoiset osat. Jatka hetki paistamista ja lisää lampaan suikaleet sekä sipulin vihreät osat. Jatka vielä hetki paistamista ja kaada kastike päälle, sekoita hyvin.

Kokoa salaatti. Laita nuudelit alle. Nosta wokatut kasvikset ja lampaansuikaleet päälle. Lisää vielä runsaasti tuoretta minttua ja seesaminsiemeniä koko komeuden päälle .

Mausta lautasella tarvittaessa tilkkasella soijakastiketta.

Saatat tykätä myös

2 kommenttia artikkeliin ”Kätevää: Nopea lammas-nuudelisalaatti

  1. Teillähän on oikein hävikkipäivät siellä ja eikä mitä, hyvän näköisiä ruokiahan niistä syntyy ja erilaisia. Kyllä ne hurjia lukuja tuntuu olevan, mitä me suomalaisetkin heitetään ruokaa roskiin. Sulka hattuun sinne bistroemolle 🙂

    1. Kyllä meillä suomalaisilla lentää ruokaa roskiin hurja määrä, noin 23 kiloa vuodessa. Yhteensä kotitalouksien ruokahävikki on noin 130 miljoonaa kiloa. (Ruokatieto)
      Tähteiden tuunaus on yksi erittäin herkullinen keino vähentää ruokahävikkiä. 🙂 Paras keino hävikin vähentämiseksi taitaa kuitenkin olla ruokaostosten hyvä suunnittelu.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *