Laskiaisen aikaan voi herkutella hernekeiton sijaan myös herne-minttupestolla ja pastalla, jos hernerokka kyllästyttää. Herneistä ja mintusta syntyy keväisen vihreä ja maukas pesto, joka sopii pastan kastikkeeksi. Pakastehernepakkauksesta jää sopivasti puoli pussia kokonaisia herneitä pastaan. Ne pyöräytetään lopuksi samalla pannulla paistetun pekonin kanssa.
Herne-minttupesto sopii mainiosti myös leivän levitteeksi. Tulevana laskiaisena mukava evässämpylä voisi syntyä esimerkiksi hernepestosta, paistetusta pekonista, mozzarella-juustosta, tomaatista ja salaatista. Herkkuleipää miettiessä bistroemon tekisikin mieli lähteä hyvien eväiden kera pulkkamäkeen tai metsäretkelle.
Herne-minttupestoa ei kannata kuitenkaan jättää pelkäksi laskiaisherkuksi. Se toimii mainiosti ympäri vuoden.
Herne-minttupesto ja pastaa
Herne-minttupesto:
100 g pakasteherneitä (herneinä kannattaa käyttää kotimaisia herneitä, koska niitä ei kuumennata. )
1 dl oliiviöljyä
½ dl auringonkukansiemeniä
4 rkl sitruunan mehua
½ tl suolaa
ripaus mustapippuria
1 kourallinen tuoretta minttua
Valmistus:
Sulata herneet. Paahda auringonkukan siemenet kuivalla pannulla.
Yhdistä kaikki ainekset monitoimikoneen kulhossa ja surauta tasaiseksi.
Tarkista suola.
Lisää oliiviöljyä, jos haluat pestosta juoksevampaa.
Lisäksi pastaa esimerkiksi tagliatellea sekä paistettua pekonia ja herneitä.
Tarjoa parmesaaniraasteen kera.
Minttu ja Ville on tuttu pari, minttu ja herne ei ole yhdessä tullut vielä vastaan missään, mutta ehdottomasti maistamisen arvoinen juttu 🙂
Minttu ja herne on yhtä hyvä pari kuin Minttu ja Ville. 🙂