Kermainen sitruuna-broccoliinipasta

Kermainen sitruuna-broccoliinipasta

Sitruunan mehulla raikastettu kermainen broccoliinipasta on keväistä ja simppeliä arkiruokaa. Makeaa, hyvälaatuista ja edullista broccoliinia on ollut viime aikoina hyvin tarjolla, joten meillä on herkuteltu sillä parsan sijaan.

Kermainen sitruuna-broccoliinipasta

Ehdin jo juhlia euroooppalaisen parsakauden alkua, mutta sitten olenkin nähnyt sen jälkeen vain taas kaukomailta kuskattua paksua ja kuivahkon oloista parsaa. Mutta ei se haittaa, onhan sitä muitakin vaihtoehtoja, kuten tämä ihana varsiparsakaali eli broccoliini tai kolmannelta nimeltään bimi! Ja parsaakin syödään varmaan ihan just lisää. 🙂

Kermainen sitruuna-broccoliinipasta (3-4 annosta)

300 g fusillipastaa

tilkka oliivi-tai rypsiöljyä
1 ps (200 g ) broccoliinia eli varsiparsakaalia
2 valkosipulinkynttä kuorittuna ja hienonnettuna
½ sitruunan mehu
1 prk ranskankermaa
pieni rasia (100g) ilman öljyä marinoitua aurinkokuivattutomaatti fetaa (apetina)
(3- 4 rkl kermaa jos haluat vähän kosteampaa)
suolaa ja mustapippuria
kourallinen persiljaa
parmesaania

Valmistus:

1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan kypsäksi suolalla maustetussa vedessä .Valuta.
2. Huuhtele varsiparsakaali ja leikkaa kannasta pieni pala kuivaa pois tarvittaessa. Leikkaa kahteen tai kolmeen osaan. Höyrytä tai keitä kattilassa muutama minuutti.
3. Kaada pannulle tilkka öljyä. Kuullota ensi valkosipuli. Lisää sitten ranskankerma, sitruunanmehu, fetakuutiot ja kerma. Kuumenna ja sekoita joukkoon keitetty pasta ja varsiparsakaali.
4. Mausta suolalla ja pippurilla.
5. Viimeistele persiljalla ja parmesaanilla.

Saatat tykätä myös

2 kommenttia artikkeliin ”Kermainen sitruuna-broccoliinipasta

  1. Ei ole täälläkään tankoparsat näyttäneet kovin houkuttelevilta vielä… Mutta nuo broccoliinithan on yhtä hyviä ja nättejäkin 🙂

    1. Joo, alkuviikosta oli vielä heikompi tilanne parsan suhteen, mutta eilen ja tänään olen bongannut espanjalaista parsaa jo monesta kaupasta eli parsaherkkujen aika taitaa startata nyt ihan kunnolla!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *