Parsapintxos

Parsapintxos

Vähän tuntui aikaiselta, mutta Prismasta löytyi niin hyvännäköistä, ohutta eurooppalaista parsaa Espanjasta, että olihan se annettava lupa itselleni avata keväinen parsakausi! Euroopan ulkopuolelta kuljettua parsaa en välitä syödä, mutta en myöskään jaksa odottaa kotimaista parsaa, jonka satokausi käynnistyy myöhään keväällä tai alkukesästä.

Parsapintxos

Espanjalainen parsa nautittiin espanjalaiseen tyyliin pienen patonkiviipaleen eli pintxoksen päällä. Kokosin leipien päälle sitruunaista pestoa, kotimaista ilmakuivattua crudoa, fetaa ja napakaksi paistettua parsaa. Täydellisiä pieniä makupaloja, joita tekisi mieli napsia luvattoman monta!

Parsapintxos

Parsapintxokset sopivat mainiosti keväiseen tai pääsiäisen juhlapöytään alkuruokana tai coctailpaloina.

Parsapintxos ( noin 20 kpl)

1 pieni kokojyväpatonki ( tässä Lidl)

½ nippua (250 g) vihreää parsaa
suolaa ja mustapippuria
1 rkl sitruunanmehua

noin ½ rs kotimaista ilmakuivattua crudoa /porsaanniskaa ( Tamminen)

½ -1 rs (125 g) fetakuutioita ( tässä apetit aurinkokuivattu tomaattiöljyssä)

(tuoretta basilikaa)

Sitruunapesto

1/2 dl oliiviöljyä
½ ruukkua basilikan lehtiä
2 rkl sitruunan mehua
2 rkl paahdettuja pinjansiemeniä
½ dl parmesaania hienoksi raastettuna
rouhittua mustapippuria ja suolaa

Valmistus :

1. Tee ensin pesto. Soseuta kaikki ainekset sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa tasaiseksi tahnaksi.
2. Huuhtele parsat hyvin. Kuoriminen ei ole välttämätöntä. Napauta kannasta puinen osuus katki ( noin 2-3 cm). Leikkaa parsat 2 tai 3 osaan.
3. Kaada kuumalle pannulle tilkka öljyä. Paista parsoja muutama minuutti. Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla.
4. Leikkaa patonki ohuiksi siivuiksi. Paahda viipaleita pannulla tai grillissä muutama minuutti molemmin puolin.
5. Levitä patongin pinnalle ensin sitruunapestoa. Nosta sitten päälle crudo-siivu, parsan pala (tai paloja) ja fetaa. Koristele lopuksi halutessasi basilikan lehdillä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *