Linssibolognese

Linssibolognese

Viime viikolla tein täyteläistä ja taivaallisen hyvää linssi-kookos-tomaattikeittoa. Tällä viikolla oli maukkaan linssibolognesen vuoro. Linssit ovat hyvä proteiininlähde ja bolognesekastikkeessa erinomainen kasvisvaihtoehto jauhelihalle.

Linssit ovat olleet hetken vähäisellä käytöllä kasviskokkailuissani, mutta nyt mulla on herännyt taas linssiruokien nälkä. Tänään myös vietetään suomalaisten ylikulutuspäivää. Kasvissyönti on yksi keino vähentää luonnonvarojen ylikulutusta. Mitä useammin pitää kasvisruokapäivän, niin sen parempi maapallolle. Ruoan saralla toinen tosi tärkeä juttu maapallon ajatellen on minimoida oma ruokahävikki.

Linssibolognese

Siis hyvää ja herkullista kasvispastapäivää!

Linssibolognese

rypsiöljyä
2 valkosipulinkynttä kuorittuna ja hienonnettuna
1 punasipuli
2 porkkanaa kuorittuna ja kuutioituna
1 lehtisellerin varsin kuutioituna ( tässä ei ollut , kun unohdin ostaa)
2 rkl tomaattipyrettä
2 dl vihreitä (tunnin liotus) tai punaisia linssejä
noin 4 dl kasvislientä
1 prk tomaattimurskaa
1 laakerinlehti
1 tl timjamia
2 rkl punaista balsamicoa
suolaa ja mustapippuria

lisäksi: parmesaania, tuoreita yrttejä

Valmistus:

1. Kuumenna pannulla tilkka öljyä ja lisää sipulit. Kuullota muutama minuutti ja lisää porkkanakuutiot, sellerikuutiot, timjami ja tomaattipyree. Jatka paistamista 5-10 minuuttia lisää.
2. Lisää kasvisliemi, tomaattimurska, laakerinlehti, balsamico ja linssit. Hauduttele kastiketta noin 30 -40 minuuttia, kunnes linssit ovat kypsiä. Ei haittaa vaikka jatkaisit haudutusta pidempään ( 1 -1 ½ h), sen myötä vain maut tiivistyvät ja etenkään vihreät linssit eivät helposti mössäänny. Vaihtoehtoisesti nopeampi valmistus onnistuu taas purkkilinsseillä.
3. Mausta suolalla ja pippurilla maun mukaan.
4. Tarjoa keitetyn pastan kera.
5. Viimeistele parmesaanilla, balsamicolla ja tuoreilla yrteillä.

Saatat tykätä myös

2 kommenttia artikkeliin ”Linssibolognese

  1. Voi, tykkäisin kans niin linssijutuista, mutta kun tahtovat aiheuttaa kaverille vatsaongelmia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *