Tänään vietetään pullan tuoksuista korvapuustipäivää, jota voi juhlistaa myös kinuski-puolukkapuusteilla. Raikkaat puolukat ja suloisen makea kinuski tekevät puusteista vastustamattoman hyviä.
Blogista löytyy myös perinteisten korvapuustien ohje ja pari vuotta sitten leivoin myös puolukkaisia puusteja korvapuustinpäivänä. Silloin puolukan seurana oli kookosta. Yhtä ihastuttava makupari kuin puolukka ja kinuski.
Kaloreiden laskenta kannattaa jättää johonkin toiseen päivään… 🙂
Pullantuoksuista päivää!
Kinuski-puolukkapuustit
Pullataikina:
5 dl maitoa
50 g hiivaa
1 kananmuna
2 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
12-14 dl vehnäjauhoja
150 g pehmeää voita
Täyte:
2 dl kuohukermaa
2 dl fariinisokeria
1 rkl voita
noin 4 dl puolukoita
Voiteluun: kananmunaa
Päälle: raesokeria
Lisäksi: muffinsivuokia
Valmistus:
Tee ensin kinuski. Keitä kattilassa hiljalleen kerma ja sokeri paksuksi kastikkeeksi koko ajan sekoitellen ( noin 10 minuuttia). Lisää lopuksi ruokalusikallinen voita.
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liota hiiva maitoon. Lisää sokeri, kananmuna, kardemumma ja sokeri. Sekoita ja lisää vähitellen jauhot sekä loppuvaiheessa pehmeä voi. Alusta taikina kimmoisaksi taikinaksi.
Kauli taikinasta kaksi suorakaiteen muotoista pitkää levyä. Levitä pinnalle ensin kinuskikastike ja ripottele sitten pinnalle puolukoita. Rullaa levy tiukasti ja leikkaa paloiksi. Nosta palat muffinsivuokiin.
Anna nousta liinan alla noin puoli tuntia. Voitele munalla ja ripottele pinnalle raesokeria.
Paista pullat kauniin ruskeiksi 200 asteessa noin 15 minuuttia.
Aah, montas teidän korvapuustifani on jo syönyt 😉 Eihän tänään mitään kaloreita lasketa, nyt lasketaan korvapuusteja ! 🙂 Hyvää korvapuustipäivää ❤
Se on justiinsa näin, mieluummin lasketaan syötyjen puustien määrää! Fanilla taisi mennä 3 -4 puustia. 🙂