Silakkapihvit, kaprismuussi & punasipulihilloke

Silakkapihvit, kaprismuussi & punasipulihilloke
Silakkapihvit, kaprismuussi & punasipulihilloke

KAUPALLISESSA YHTEISTYÖSSÄ K-SUPERMARKET LAAJASALON KANSSA

Tällä viikolla vietetään Stadin silakkamarkkinoita, joka on yksi Helsingin vanhimmista perinnetapahtumista. Sinne on joka vuosi pakko päästä nauttimaan markkinatunnelmasta. Tapahtuman kunniaksi poimin myös K-Supermarket Laajasalon kalatiskiltä mukaani silakkafileitä, joista valmistin rapeita silakkapihvejä, kaprismuussin ja etikkaisen punasipulihillokkeen kera.

Silakkapihvit, kaprismuussi & punasipulihilloke
Silakkapihvit, kaprismuussi & punasipulihilloke

Maukkaiden silakkapihvien herkullisuus nousee potenssiin sata, kun niiden päälle nostelee vielä punasipulihilloketta. Kirpeän etikkainen sipuli on mitä parhainta seuraa hieman rasvaiselle silakalle. Pottumuussi on perinteinen lisuke silakkapihveille. Kaprikset tuovat siihen mukavaa hapokkuutta. Keitetyt perunat maistuvat myös mainiosti silakkapihvien kanssa.

Kaikki reseptin raaka-aineet löytyvät K-Supermarket Laajasalosta!

Silakkapihvit, kaprismuussi & punasipulihilloke

Silakkapihvit:

noin 500 g silakkafileitä
1 dl kuohukermaa
2 keltuaista
1 rkl dijon-sinappia
1 ½ dl ruisjauhoja
suolaa ja valkopippuria
tilliä

Kaprismuussi:
1 kg jauhoista perunaa
2 ½ dl täysmaitoa
suolaa
voita

Punasipulihilloke:

2 punasipulia
¾ dl punaviinietikkaa
3 rkl sokeria
1 tl suolaa
½ dl oliiviöljyä
mustapippuria

Valmistus:

Tee ensin punasipulihilloke. Leikkaa sipuli ohuiksi puolirenkaiksi. Kiehauta etikka, sokeri ja suola kattilassa. Lisää joukkoon sipulit ja öljy. Mausta vasta rouhitulla mustappurilla. Jäähdytä.

Sekoita keltuaiset, kerma, sinappi ja ripaus suolaa. Laita silakkafileet marinoitumaan keltuais-kermaseokseen noin tunniksi jääkaappiin. ( Pakastepussissa on hyvä marinoida.)

Kuori perunat ja laita ne kiehuvaan suolalla maustettuun veteen. Valuta vesi pois, kun perunat ovat kypsiä. Soseuta perunat kuuman maidon ja voinokareen kera. Sekoita lopuksi joukkoon kaprikset.

Sekoita lautasella ruisjauhot, suola ja valkopippuri. Kääntele fileet molemmin puolin jauhoissa. Paista silakat voissa kuumalla pannulla kauniin ruskeiksi.

Tarjoa heti.

Saatat tykätä myös

4 kommenttia artikkeliin ”Silakkapihvit, kaprismuussi & punasipulihilloke

  1. Kyllä on kauniin näköinen annos ja mahtanee maistua taivaalliselta 🙂 Silakka on maukkaan makuinen kala !

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *