Viikonloppuna oli kiva kokkailla juhlavasti, mutta joulukuun juhlien välissä otetaan taas hyvät arkiruoat peliin. Meidän perheen yksi kestosuosikkipasta on puttanesca. Tomaattikastikkeeseen tuo makua valkosipuli, sardellit, oliivit ja kaprikset. Chili antaa kastikkeelle mukavasti potkua.
Puttanesca valmistuu nopeasti ja maistuu koko perheelle. Yksi perheestämme luuttuaa pannun vielä leipäpalalla puhtaaksi, koska se on vain niin hyvää..
Puttanesca
300-400 g spaghettia
oliiviöljyä
4 valkosipulinkynttä
1 punainen miedohko chili
1 tl kuivattua oreganoa
10 sardellifileetä
1 tlk tomaattimurskaa
1 dl mustia oliiveja (poista kivet tarvittaessa)
½ dl kapriksia
tuoretta basilikaa tai viinisuolaheinää
suolaa ja mustapippuria myllystä
Valmistus:
Keitä spaghetti suolalla maustetussa vedessä al dente.
Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Pilko chili pieneksi
Kuullota valkosipulia, chiliä, oreganoa ja sardellifileitä pannulla öljyssä.
Lisää tomaattimurska ja anna hautua hetki.
Lisää oliivit ja kaprikset ja hauduttele vielä viitisen minuuttia.
Sekoita kastike valutetun spagetin joukkoon. Lisää päälle yrttejä.
Tarjoa heti.