Mausteinen ja kookosmaidolla pehmennetty ja pyöristetty bataatti-kikhernekeitto lämmittää suloisesti viileänä talvipäivänä. Keitto ryyditetään miedon makuisilla kikherneillä, jotka ovat muiden papujen ja herneiden tapaan hyvä proteiininlähde.
Keiton seuraksi tein pikkunäkkäreitä, joiden päälle tuli makeuttamatonta maapähkinävoita, juustohöylällä vuoltuja omenalastuja ja cheddarjuustoviipaleita. Ne ovat aivan ihania ja sopivat hyvin myös näppipaloiksi pikkujoulujen herkkupöytään.
Kookos-bataatti-kikhernekeitto
oliiviöljyä
2 pientä sipulia
2 tl punaista currya
½ kg bataattia
1 prk tomaattimurskaa
1 rkl kasvisliemijauhetta esim. Renee Voltaire Citrongräs&chili
2-3 dl vettä
1 tl kanelia
4 dl + (1-2 dl )kookosmaitoa
1 rkl muscavadosokeria tai fariinisokeria
puolikas lime
1 prk (290 g) säilöttyjä kikherneitä
tuoretta korianteria
Valmistus:
Kuori ja hienonna sipuli. Kuori ja pilkko bataatti paloiksi.
Kuullota ensin sipuleita kattilan pohjalla öljyssä. Lisää curry ja jatka kuullottamista muutama minuutti. Lisää bataattikuutiot. Sekoittele hyvin.
Lisää joukkoon tomaattimurska, vettä, liemijauhe, kaneli, sokeri, 1 purkki kookosmaitoa ja puolikas limen mehu. Anna keiton kypsyä 15-20 kannen alla. Sekoittele välillä.
Soseuta keitto. Lisää kikherneet. Jos keiton koostumus on liian paksua niin jatka muutamalla desillä kookosmaitoa. Kuumenna.
Silppua päälle tuoretta korianteria maun mukaan.
Tarjoa omenaisten maapähkinä-juustonäkkäreiden kera..
”Hienostuneen” kuuloinen kokonaisuus, jossa paljon makuja. Aika veikeä juttu omena-maapähkinänäkkärit. Täytyypäs testata. Muistan erään henkilön aikojen takaa, joka tykkäsi laittaa näkkärille makkaraa ja omenaa siivuina 🙂
Luulen, että tykkäät noista näkkäreistä, kun olet samaisen maapähkinävoin ystävä. 🙂
Sain maistella näitä 8.12. ja ne oli kyllä tosiaan hyviä, sekä keitto, että näkkärit. Lämmin kiitos vielä kaikista herkuista ja hienosta tunnelmasta.
Mukavaa, että maistui <3