Pehmeän herkullinen pannacotta muuttuu moneksi. Pannacotta tarkoittaa keitettyä kermaa, vaikka oikeastaan kerma vain kiehautetaan. Lopuksi pannacotta hyydytetään annosvuoissa tai laseissa muutama tunti kermavanukkaaksi.
Pannacotta on superhelppo tehdä. Onnistuu minultakin, vaikka en ole mikään kovin lahjakas jälkiruokataituri. Tämä pannacotta ilahduttaa lakritsan ystävää. Päälle laitetaan kauniin punaisia granaattiomenansiemeniä, mantelilastuja ja tomusokerihuntu.
Granaattiomenansiemenet kannattaa irroitella isossa kulhossa. Omenan puolikas suunnattuna kulhossa alaspäin. Muuten saattaa kokki ja keittiö olla pilkutettu punaiseksi ja sotkun siivoamiseen meneekin sitten pieni tovi…
Lakritsainen pannacottaherkutus sopii kivasti jouluiseen jälkkäripöytään.
Lakritsipannacotta
2 dl kuohukermaa
2½ dl maitoa
1 ½ tl lakritsijauhetta
½ dl muscavadosokeria tai fariinisokeria
3 liivatetta
Päälle:
granaattiomenansiemeniä
tomusokeria
mantelilastuja
Valmistus:
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Kiehauta kattilassa maito, kerma, sokeri ja lakritsijauhe.
Nosta kattila hellalta ja lisää joukkoon heti hyvin puristetut liivatteet.
Annostele pannacotta laseihin. Anna jäähtyä ja siirrä sitten hyytymään jääkaappiin 3-4 tunniksi.
Tarjoile pannacotta granaattiomenansiemenien, tomusokerihunnun ja mantelilastujen kera.