Tästä lehtikaalipastasta tuli ihanan raikas ja täyteläinen. Täyteläisyyttä siihen tuo ricottajuusto ja raikkauden takana on tuttu sesongin hedelmä – sitruuna. Superherkun pastasta saa, kun paahtaa uunissa noin 6-8 min./ 200 astetta prosciuttoa ja murentaa rapean kinkun lopuksi pastan joukkoon. Tämä pasta maistuu niin arkena kuin sunnuntaina!
Lehtikaali-ricottapasta
rypsiöljyä
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
150 g lehtikaalia
kourallinen timjamia
loraus valkoviiniä
2 dl kermaa
1 prk ricottaa
1/2 sitruunan mehu ja raastettu kuori (pese hyvin)
1/2 ruukkua basilikaa
suolaa ja mustapippuria
pastaa noin 300 g
lisäksi parmesaania ja prosciuttoa
Valmistus:
1. Kuori ja hienonna sipulit. Huuhtele ja poista keskiruoti lehtikaalista. Leikkaa kaali pieneksi silpuksi.
2. Kuumenna pannulla öljy ja kuullota sipulit. Lisää lehtikaali ja timjami .Kuullottele hetki lisää, kunnes lehtikaali vähän pehmenee.
3. Lisää valkoviini ja kiehauta.
4. Lisää kerma ja ricottajuusto. Jatka kypsennystä noin 5-10 minuutin ajan.
5. Mausta sitruunalla + raastetulla kuorella, basilikalla, suolalla ja pippurilla. Voit halutessasi ajaa kastikkeen blenderissä sileämmäksi.
6. Keitä pasta ”al dente” (pinnalta pehmeää, mutta sisältä vielä napakkaa ja pureskeltavaa), keittoaika riippuu pastalaadusta. Valuta ja yhdistä kastikkeen kanssa.
Resepti on julkaistu aikaisemmin Bistroemon Instagramissa ja löydettävissä edelleen sieltäkin.