Parsaa, sitruunamarinoitua fetaa ja kylmäsavulohta

Parsaa, sitruunamarinoitua fetaa ja kylmäsavulohta

Ah, nyt taidetaan aloittaa oikeasti parsoilla herkuttelu. Tämän viikon lopulla eurooppalaista parsaa on alkanut olla ruokakaupoissa selvästi laajemmin tarjolla! Suosittelenkin viikonlopun herkutteluun paistettua parsaa, sitruunamarinoitua fetaa ja kylmäsavulohta. Ihana alkupala, joka häviää lautaselta hetkessä!

Parsaa, sitruunamarinoitua fetaa ja kylmäsavulohta

Keväistä ja aurinkoista viikonloppua!

Parsaa, sitruunamarinoitua fetaa ja kylmäsavulohta (alkupala neljälle)

1 nippu (500g) vihreää parsaa
öljyä
suolaa ja mustapippuria
1 rkl sitruunanmehua

150 g kylmäsavulohta siivuina
kourallinen persiljaa silputtuna

200 g fetaa
1 dl oliiviöljyä
1 (luomu) sitruunakuori raastettuna ( pese kuori hyvin ja raasta vain keltaista osaa)
¼ dl sitruunanmehua
1 tl roseepippuria

Valmistus:

1. Marinoi ensin feta. Kuutioi juusto pieniksi paloiksi. Sekoita kulhossa öljy, sitruunan kuoriraaste, mehuja roseepippurit. Kaada marinadi feta-kuutioiden päälle. Laita esim. lasipurkkiin ja kääntele välillä. Noin puoli tuntia riittää. Kaikkea fetaa ei tarvitse tähän, mutta hyödynnä loppu esim. salaateissa.
2. Leikkaa lohisiivut pienemmäksi.
3. Huuhtele parsat hyvin. Kuoriminen ei ole välttämätöntä. Napauta kannasta puinen osuus katki ( noin 2-3 cm).Kaada kuumalle pannulle tilkka öljyä. Paista parsoja muutama minuutti. Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla.
4. Kokoa annos. Nosta parsat tarjoiluvadille. Laita päälle lohta, fetaa (noin puolet) ja tuoretta persiljaa silputtuna.

Saatat tykätä myös

4 kommenttia artikkeliin ”Parsaa, sitruunamarinoitua fetaa ja kylmäsavulohta

  1. Olen vielä malttanut mieleni parsan kanssa, mutta kauaa ei kyllä enää pysty. Onneksi saatavilla on jo edes eurooppalaisia parsoja. Täytyy aloitella niillä, sillä kotimaisen sesonki on aika lyhyt.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *