Helpot kesäruoat ovat nyt huudossa, kun vihdoinkin pukkaa pitkään odotettua hellettä ja lämpöä. Kukaan ei halua hikoilla keittiössä, vaan mielummin nautitaan kesästä. Hyvä ruoka on silti tervetullut ohjelmanumero säällä kuin säällä.
Lohipöperö tai lohiröra on hellepäivänä oikotie onneen tai sinne ruokapöytään. Lohipöperö on lohiversio ruotsalaisten herkusta gubbröranista, johon tulee silliä. Minä en ole niin suuri sillien ystävä, niin teen mielummin pöperön lohesta.
Lohipöperö maistuu keitettyjen varhaisperunoiden kera tai alkupalana saaristolaisleivän tai näkkärin päällä. Minun mielestä molempi on parempi, joten jos vain jaksat, paahda muutama minuutti saaristolaisleivän muruja öljyssä pannulla. Rapeat saaristolaisleivän palat ovat tässä annoksessa piste iiin päälle.
Ruokajuomana toimii mainiosti kylmä olut tai vesi. Sitten takaisin aurinkotuoliin ja bistroemolla jatkuu dekkari…
Lohipöperö eli lohiröra
2 kovaksi keitettyä kananmunaa
120 g kylmäsavulohta
1,25 dl smetanaa
1 dl ranskankermaa
1 varrellinen punasipuli (käytä myös varret)
1 tl dijonsinappia
kourallinen tilliä ( ja miksei myös ruohosipulia) hienonnettuna
suolaa ja mustapippuria myllystä
Lisäksi:
uusia perunoita
pannulla öljyssä paahdettuja saaristoleivän pieniä paloja, suolalla maustettuja
Valmistus:
Keitä munat kypsiksi. Jäähdytä, kuori ja hienonna.
Leikkaa lohi pieniksi paloiksi.
Hienonna sipuli ja sen varret.
Sekoita kaikki ainekset kulhossa.
Muutaman tunnin vetäytyminen ei tee pahaa, joten voit tehdä lohipöperön aamusta valmiiksi. Kiireessä anna vetäytyä sen aikaa, kun potut kypsyvät tai niin kauan kuin pystyt. 🙂
Tarjoa varhaisperunoiden kera tai saaristolaisleivän päällä alkupalana.
Hauska nimi ruoalla lohipöperö 🙂 Niin, ei tullut opetettua sua sillin saloihin nuorempana ja onhan se vähän haastava lapselle runsaan suolan takia. Nyt on kai turha enää tulla sua kouluttamaan, vai 😉