Kesää kohti mennään ja salaateilla herkuttelu jatkuu. Tein viime viikolla vapun aikaan ihanan perunasalaatin manchego-majoneesilla. Nyt samaista kastiketta meillä oli myös vappupäivänä grillatun kaalin kanssa, mutta kevensin vain kastikkeen puoliksi kermaviilillä. Soossi sopi täydellisesti grillatun varhaiskaalin kaveriksi!
Ja samoin kermaviilillä kevennetty manchego-majoneesi maustoi maukkaasti pastasalaatin, jossa oli mukana herkullista kylmäsavustettua rypsiporsaan leikkelettä, varsiparsakaalia, kevätsipulia, aurinkokuivattuja tomaatteja, manchegoa ja runsaasti yrttejä. Nyt nautimme salaatin lounaaksi, mutta se sopii oivallisesti mukaan myös kesän tuleville piknik-reissuille.
Manchego-pastasalaatti
200 g fusillipastaa
200 g varsiparsakaalia
3 kevätsipulinvartta
2 dl (säilyke)maissia
8 aurinkokuivattua tomaattia suikaloituna
80 g rypsiporsas gourmet kylmäsavustettua leikkelettä
50 g manchego-juustoa kuutioituna
runsaasti yrttejä, esim. basilikaa ja lehtipersiljaa, rucolaa ymv
Manchegokastike:
1 dl majoneesia (esim. Hellmans`s )
1 dl kermaviiliä
1 ½ dl manchegoa raastettuna ( parmesaani sopii varmasti yhtä hyvin! )
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
½ sitruunan mehu
1 tl dijon -sinappia
suolaa ja mustapippuria
Valmistus:
1. Valmista kastike. Laita kaikki ainekset kulhoon ja sekoita. Laita jääkaappiin maustumaan, kun teet muut valmistelut.
2. Keitä pasta pakkauksen mukaan. Jäähdytä siivilissä juoksevan kylmän veden alla ja valuta.
3. Poista varsiparsakaaleista kova kanta ja höyrytä tai keitä niitä noin 3-4 minuuttia, kunnes kypsyys al dente. Nosta jäähtymään ja leikkaa pieneksi sen jälkeen, jätä nuput kokonaisiksi.
4. Yhdistä kastike ensin pastaan ja lisää sitten mukaan muut raaka-aineet.