Mansikka-mozzarella-parmankinkkusalaatti on niin syntisen hyvää, että sitä voisi syödä mielin määrin. Makeita kotimaisia mansikoita, kermaisen pehmeää buffalo mozzarellaa ja täyteläisen makuista ilmakuivattua italialaista prosciuttokinkkua. Ah, miten taivaallista!
Taivaallista on myös, että pääsee kokkailemaan ja bloggailemaan pikku hiljaa entiseen malliin. Keittiö on ollut remontin alla, mutta nyt maali häämöttää. Enää pientä viimeistelyä vailla. Kiitos ihanan ja rakkaan isäni, joka jaksoi painaa monta pitkää päivää meidän keittiön eteen. Eiköhän pian ole juhlaillallisen aika tai ehkä voisin lupautua vähintään vastaavaksi ajaksi vanhemmilleni kyökkipiiaksi. 🙂
Mansikka-mozzarella-parmankinkkusalaatti
150 g mansikoita
1 buffalo mozzarellapallo
4-5 siivua prosciuttokinkkua
kourallinen tuoretta basilikaa
kastike:
4-5 rkl ekstraneitsyt oliiviöljyä
1 rkl punaviinietikkaa
1 tl hunajaa
suolaa ja mustapippuria
Valmistus:
Sekoita kastikkeen ainekset kulhossa.
Kokoa salaatti. Nostele lautaselle lohkottuja mansikoita ( kanta irroitettu) , revittyä mozzarellaa ja prosciuttokinkkua. Valuta kastike päälle ja ripottele pinnalle vielä basilikan lehtiä.
Nauti esimerkiksi rapeakuorisen leivän kera.
On tuo mansikkakin erikoinen, kun sopii niin makeaan täytekakkuun, kuin parmankinkun seuralaiseksi 🙂
Mansikasta on moneksi! 🙂